„Esame susirūpinę įtarimais milžiniško masto gamtos teršimu, todėl negalime likti nuošalyje, kartu su visuomene laukdami atsakymų į visus iškilusius klausimus. Atsakingas požiūris versle turi būti ne tik deklaruojamas, bet ir įgyvendinamas visose verslo proceso grandyse“, - sako Elona Uckutė, „Kesko Senukai“ atstovė.

Pasak jos, jau įsigyta „Grigeo“ produkcija liks prekybos vietose, tačiau jos nebebus užsakoma.

„Norfos“ atstovais spaudai Darius Ryliškis DELFI teigė, kad šiuo metu lentynose esanti produkcija dar bus parduodama, tačiau stabdomas tolimesnis produkcijos pirkimas iki tol, kol teisėsaugos institucijos atsakys į visus iškilusius klausimus dėl galimos bendrovės darytos taršos.

Apie „Grigeo“ produkcijos pirkimo stabdymą Lietuvoje trečiadienį jau pranešė prekybos tinklas „Iki“. Kiti prekybos tinklai teigė dar svarstantys, kaip pasielgti.

„Kesko Senukai“ Baltijos šalyse valdo 104 parduotuvių tinklą – 85 „Senukų“ ir „Statybų duonos“ parduotuves Lietuvoje, 8 „K-Rauta“ parduotuves Estijoje ir 11 „K Senukai“ parduotuvių Latvijoje.

DELFI primena, kad prokuratūra antradienį paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų, kad „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas atliekas į Kuršių marias. Prokurorai įtaria, kad nevalytas nuotekas leidę įrenginiai buvo sumontuoti tyčia. Anot jų, tarša galėjo tęstis labai seniai, todėl gamtai gali būti padaryta milijonus eurų siekianti žala. Kalbėta, kad bauda už žalą gamtai gali siekti iki 5 mln. eurų.

Pati įmonė išplatintame pranešime spaudai teigia prisiimanti visą atsakomybę ir inicijuojanti vidinį tyrimą.

„Susirinkusiems įmonės darbuotojams pasakiau ir visai Lietuvai galiu pakartoti, kad mes prisiimame visą atsakomybę ir nuo jos nebėgsime – padarysime viską, kad išsiaiškintume šio įvykio priežastis, jas pašalintume, ir daugiau tokia situacija nepasikartotų“, – sakė AB „Grigeo“ ir įmonių grupės prezidentas G. Pangonis.

„Tyrimas užtruks ne ilgiau nei keletą savaičių, o jo išvadų pagrindu bus parengtas veiksmų planas, kurį įvykdysime nedelsiant. Taip pat bendradarbiaujame ir bendradarbiausime su teisėsauga ir visomis atsakingomis valstybės institucijomis bei pareigūnais, jiems bus suteikta visa informacija, kokią tik turi įmonė ir jos darbuotojai“, – sakė neseniai „Grigeo Klaipėda“ generaliniu direktoriumi paskirtas Tomas Eikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)