„Mums labai svarbu skurdo mažinimas, progresiniai mokesčiai. Mes labai laukiame politinės partijos, kuri ateis ir įves didesnį mokesčių progresyvumą – toks, koks ir turi būti normaliame pasaulyje“, – pirmadienį laidoje DELFI 11 sakė jis.

Savo ruožtu Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas teigė, kad valstybė normaliai vystosi tik tada, kai yra trys galios centrai: viešasis sektorius, profsąjungos ir darbdaviai.

„Kol nėra visų trijų galių atsvaros viena kitai, valstybė normaliai nesivystys. O mes neturime, kadangi šiandien biurokratija įgauna vis daugiau galių, o kiti du galios centrai yra nustekenti“, – laidoje kalbėjo jis.

I. Ruginienė sakė, kad vykdomos reformos tėra „kosmetinis remontas“, kurio metu nesigilinama į detales.

„Paprastai tai yra nepopuliaru, tam reikia žmogiškųjų resursų, – sakė ji. – Ką mes matome viešajame sektoriuje? Tai – reforma po reformos, žmonės atleidinėjami, viena kėdė perstumiama iš vieno kabineto į kitą, bet realiai teigiamų požymių nėra.“

Inga Ruginienė

Artėja rinkimai

Iki Seimo rinkimų liekant mažiau nei 40 savaičių, I. Ruginienė sakė, kad jų požymius buvo galima justi dar rudenį, priiminėjant biudžetą.

„Kai matėme, kad Seimo nariai nori pasižymėti, parodyti save, išsiskirti iš minios. Buvo teikta įvairių iniciatyvų: ir gerų, ir blogų.

Tai rodo, kad šie metai bus labai aktyvūs, permainingi. Tikrai reikės atsiraitoti rankoves ir gerokai padirbėti. Turėsime reaguoti į Seimo narių iniciatyvas, turėsime gilintis į dokumentus, ginti visais būdais darbuotojų teises“, – sakė ji.

D. Arlauskas priminė posakį, kad priešui linkimą gyventi permainų laikotarpiu.

„Lietuvoje permainos yra nuolat. Rinkimų požymiai yra nuolatiniai. Jei ne vieni rinkimai, tai kiti. Tai – prezidento, tai savivaldos, tai Europos Parlamento. Pastoviai politikai ar jų organizaciniai dariniai transliuoja visuomenei tam tikrą žinią, kurią mes turime suvalgyti. Dažniau būna neskaniai, ypač, kai pradeda įgyvendinti“, – sakė jis.

Darbdavių atstovas teigė, kad šiandien svarbiausias rūpestis yra dirbti ne tik su dabartine valdančiąja koalicija, bet ir su ateisiančiais politikais.

Danukas Arlauskas

„Matome, kad kai sumažins rinkimų kartelę iki 3 proc., ateis naujų žaidėjų, kuriems reikės daug mokytis. Tačiau turėtume suformuoti normalią politinių partijų sistemą. Idėjos turi gimti ne ministerijose, o partijose. Taip veikia normalus pasaulis.

Partijoms reikia turėti šešėlinį ministrų kabinetą ir ruošti būsimus ministrus, o ne rankioti, kas nori ar nenori, įkalbinėti“, – sakė jis.

I. Ruginienė prognozavo, kad rinkimų kampanijos metu politikai daugiausiai kalbės apie skurdo mažinimą ir reformas.

„Nuolat girdime tą patį, bet kai į Seimą atėjusi ir rinkimus laimėjusi partija pradeda dirbti, kažkur visos kalbos išnyksta“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)