„Žiniasklaidos pranešimai, jog prie mano išvykimo iš Japonijos prisidėjo mano žmona Carole ir kiti šeimos nariai, yra melagingi. Aš pats organizavau savo išvykimą“, – pareiškė C. Ghosnas trumpame pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP.

Libaniečių kilmės automobilių pramonės magnatas, kuriam Japonijoje dėl kelių kaltinimų finansiniais nusižengimais buvo skirtas namų areštas, paslaptingomis aplinkybėmis pabėgo iš Japonijos ir pirmadienį atvyko į Beirutą.

Žiniasklaidos duomenimis, C. Ghosnas į Beirutą atvyko ne tiesiogiai, o per Stambulą. Turkija ketvirtadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl C. Ghosno kelionės ir jau sulaikiusi septynis asmenis.

Japonijos žiniasklaidoje skelbiama, jog C. Ghosno išvykimas iš Japonijos nebuvo oficialiai užregistruotas. Jo advokatai tikina turintys visus jo pasus. Tačiau Japonijos žiniasklaida, remdamasi šaltiniais, rašo, jog C. Ghosnas turi du Prancūzijos pasus.

Libano valdžia tvirtina, jog C. Ghosnas į šalį atvyko teisėtai su Prancūzijos piliečio pasu.

Pats C. Ghosnas anksčiau pareiškė, jog į Libaną nuvyko dėl to, jog mano, kad Japonijos teismų sistema yra nesąžininga, ir nori išvengti politinio persekiojimo.