„Pagal lietuviškas darbo sutartis „Kayi“ bendrovė yra visiškai atsiskaičiusi su tais darbuotojais ir darbuotojai pretenzijų negali reikšti“, – BNS sakė jis.

Bendrovės filialo vadovas Aleksandras Beganskas anksčiau ketvirtadienį patvirtino, jog problemų kilo dėl Turkijoje su darbuotojais sudarytų darbo sutarčių, pagal kurias su jais vėluoja atsiskaitymai.

„Tie pinigai yra paruošti ir mes pasiūlėme visas sumas, kiek ten priklauso. Yra problemų dėl motininės įmonės, kuri yra Turkijoje“, – sakė A. Beganskas.

G. Černiauskas teigia, jog šias problemas turkai turėtų spręsti grįžę į gimtinę.

„Jeigu tai iš tikrųjų yra tiesa, jie turėtų tuos klausimus spręstis Turkijoje, o ne Lietuvoje“, – sakė jis.

Advokato teigimu, tartis su streikuojančiais darbuotojais į Lietuvą atvyksta „Kayi“ vadovai iš Turkijos, vis dėlto jis pabrėžė, jog darbai stadione tęsiasi ir jiems šis konfliktas įtakos neturės.

„Tie protestai tikrai nesutrukdys stadiono statybos darbų“, – sakė advokatas.

A. Begansko žiniomis, vėlavimai Turkijoje atsirado, nes už darbus su bendrove laiku neatsiskaitė kiti užsakovai, o su statybininkais ruošiamasi tartis, kad jiems būtų išmokėta dalis Turkijoje susidariusios skolos ir pasirašyta taikos sutartis, pagal kurią galutinai su jais būtų atsiskaityta per pusę metų.

Ketvirtadienį „Kayi Construction“ filialo Lietuvoje tyrimą pradėjo Valstybinė darbo inspekcija.

Kaip BNS sakė inspekcijos patarėja komunikacijai Jurgita Kažukauskaitė-Sarnickienė, tikrinami bendrovės dokumentai.

Protestuoti stadione dirbantys darbuotojai iš Turkijos pradėjo gruodžio pabaigoje, o paskutinę metų dieną jie pradėjo bado streiką priešais Kauno miesto savivaldybę.

Gegužės 1–osios profesinė sąjunga anksčiau pranešė, kad streikuoja 53 atlyginimų negaunantys turkai.

Anot profsąjungos, bendrovė kiekvienam darbuotojui skolinga nuo 7 iki 12 tūkst. eurų.

Dėl šios situacijos ketvirtadienį „Kayi Construction“ atstovus į susitikimą kvietę Kauno savivaldybės vadovai teigė raginantys greičiau spręsti problemas ir pabrėžė, jog jei dėl protestų stadiono rekonstrukcijos darbai vėluos, bus svarstoma galimybė skirti baudas, neatmetama ir kraštutinė priemonė – sutarties su Turkijos bendrove nutraukimas.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos sutartį su Turkijos statybų bendrove „Kayi Construction“ Kauno savivaldybė pasirašė 2018 metų birželį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)