Šiemet tikimasi nedidelio ar visai jokio ekonominio augimo pagerėjimo, kadangi „produktyvumas išlieka chroniškai silpnas“, o šalies prekybos santykiai su ES po „Brexito“ toliau išlieka neaiškūs, pranešė laikraštis „Financial Times“, cituodamas kasmet rengiamą 85 pirmaujančių ekonomistų apklausą.

Daugiau nei trečdalis apklaustų ekonomistų prognozuoja, kad šalies BVP augimas nebus geresnis nei 2019-aisiais, rašoma laikraštyje.

Didžiosios Britanijos prekybos rūmų (BCC) vadybininkų apklausoje nurodoma, kad paskutinį 2019-ųjų ketvirtį „beveik visuose ekonomikos būklės rodikliuose buvo užfiksuotas užsitęsęs silpnumas“.

Visi svarbiausi rodikliai yra suprastėję paslaugų sektoriuje, kuris yra atsakingas už daugiau nei 80 proc. Didžiosios Britanijos ekonominio našumo, teigė BCC.

Šalies ministras pirmininkas Borisas Johnsonas yra prisiekęs „įvykdyti Brexitą“ iki sausio 31-osios ir iki metų pabaigos susiderėti su ES dėl ateities prekybos santykių.

Daug analitikų yra įspėję, kad B. Johnsono tikslas yra beveik neįmanomas, taip pakurstant baimes, kad šalis paliks bloką be jokių susitarimų ir įvykdys vadinamąjį kietąjį „Brexitą“.

„Rinkos jau atsibudo ir gali matyti, kad mums vis dar gresia išstojimas be susitarimo“, – laikraščiui „Financial Times“ sakė bendrovės KPMG Didžiosios Britanijos padalinio vyriausioji ekonomistė Yael Selfin.

„Nežinomybės debesis didžiąją šių metų dalį kenks verslo investicijoms“, – sakė ekonomistė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)