Gegužės 1–osios profesinė sąjunga pranešė, kad šiuo metu streikuoja 53 darbuotojai, kurie Kauno miesto sode, priešais savivaldybę, žada badauti tol, kol atgaus visus jiems priklausančius pinigus.

Anot profsąjungos, bendrovė „Kayi Construction“, laimėjusi Kauno stadiono statybos konkursą, kiekvienam darbuotojui skolinga nuo 7 iki 12 tūkst. eurų.

„Prieš Kalėdas šios įmonės atstovai teigė, jog su darbuotojais yra pilnai atsiskaitę, tačiau nei vienas iš streikuojančių darbuotojų pinigų negavo. Anot jų, įmonė siūlė išmokėti tik po 500 eurų, tačiau darbuotojai reikalauja visos jiems priklausančios sumos“, – teigiama profsąjungos pranešime.

Kauno stadioną statantys turkai pradėjo bado streiką dėl nesumokėtų algų

Turkų darbuotojus atstovaujančios ir bado streiką padedančios organizuoti profesinės sąjungos atstovas Jurgis Valiukevičius teigia, jog įmonė ne tik neatsiskaičiusi su darbuotojais, bet ir pažeidusi aibę kitų darbuotojų teisių.

„Jie ne tik nesumokėjo pinigų, bet iki šiol darbuotojams nėra davę darbo sutarčių kopijų, tinkamai neapdraudę. Vienas iš darbuotojų, brigados vadovas, dėl nelaimingo atsitikimo darbe turėjo atsigulti į ligoninę, kurioje jam atlikta operacija. Ligoninėje jis ir sužinojo, kad neapdraustas. Kiti darbuotojai tvirtino, jog statant stadioną ne vienas darbuotojas susižeidė, o įmonės vadovai kaltino pačius darbuotojus ir liepė nesikreipti į medikus. O jeigu to nepavykdavo išvengti, atvykus policijai darbuotojai būdavo verčiami tvirtinti, jog susižeidė ne darbo metu“, – pranešime cituojamas jis.

Anksčiau skelbta, kad praėjusią savaitę per 50 plakatais apsiginklavusių darbininkų susirinko šalia kylančio stadiono, o gruodžio pradžioje penki turkų įmonės darbininkai buvo paskelbę bado streiką.

Kauno stadioną statantys turkai pradėjo bado streiką dėl nesumokėtų algų

„Kayi Construction“ projektų vadovo pavaduotojas Alperas Dedeoglu teigė, kad tai laikina problema, pinigai vėluoja tik kiek daugiau kaip mėnesį.

Savivaldybė: darbai vėluoja 3–4 mėnesius

„Mes tą situaciją žinome iš anksčiau, bet tikrai neturime nei pareigos, nei teisės gilintis į jų vidaus problemas“, – LRT televizijai anksčiau sakė Kauno miesto savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Ambramavičius.

Anot jo, statybų tempas kelia daug įtarimų.

„Nebent įvyktų stebuklas, kad jie laiku pabaigtų. (...) Tuo tarpu ir mes patys darome šiek tiek pakeitimų projekte, tai galbūt tas terminas užsitęstu, bet tikrai ne dėl tų priežasčių, kad turkai dabar streikuoja, nedirba – čia yra jų vidinės problemos“, – pridūrė V. Ambramavičius.

Jis sakė, kad stadiono statybos darbai atsilieka apie tris–keturis mėnesius. Dabar numatoma, jog stadiono rekonstrukcija bus baigta antrojoje kitų metų pusėje.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos sutartį su Turkijos statybų bendrovė „Kayi Construction“ Kauno savivaldybė pasirašė pernai birželį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)