Nuo 2020 m. sausio 1 d. vidutiniškai 10 procentų didės mokyklų bibliotekininkų atlyginimai.

Bendrojo ugdymo, neformaliojo švietimo ir profesinio mokymo mokytojų pareiginė alga nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. bus vidutiniškai 10 proc. didesnė nei 2019 m.

Toks pat atlyginimų augimas nuo rugsėjo 1 d. numatytas ir dėstytojams bei mokslininkams. Iš viso dėstytojų ir mokslininkų atlyginimų didėjimas per 2018-2020 metus sudarys 50 proc. Nustatant dėstytojų ir mokslo darbuotojų atlyginimus, aukštosiose mokyklose nėra taikoma vieninga pareiginės algos koeficientų nustatymo schema. Pagal Mokslo ir studijų įstatymą, aukštosios mokyklos lėšų, taip pat ir skirtų administracijos ir kitų darbuotojų darbo užmokesčiui, naudojimo tvarką nustato aukštosios mokyklos taryba, įvertinusi Senato siūlymus.

Nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. susilygins pedagogų, dirbančių pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, ir bendrojo ugdymo mokytojų atlyginimai. Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams jie bus daugiau kaip 30 proc. didesni, negu yra dabar.

Preliminariais skaičiavimais, algos ikimokyklinio ugdymo pedagogams vidutiniškai didės apie 300 Eur į rankas (apie 500 Eur iki mokesčių).

Specialiųjų pedagogų atlyginimai bus didesni vidutiniškai 6,4 proc., psichologų ir socialinių pedagogų – beveik 4 proc. Darbo užmokestis išaugs dėl to, kad nuo sausio panaikinus dabar jiems taikomus pareiginių algų koeficientų intervalus, bus palikti tik maksimalūs koeficientai.

Mokyklų vadovų atlyginimai bus vidutiniškai 1,73 proc. didesni nei 2019 m., o atsižvelgus į tai, kad šiemet pakeisti tarnybinių atlyginimų koeficientai, bendras padidėjimas, palyginti su atlyginimais, gautais iki šių metų rugsėjo, sudarys vidutiniškai 5,5 proc.

Valstybės biudžeto asignavimai švietimui, mokslui ir sportui iš viso kitąmet sudaro 1,6 mlrd. eurų. Susumavus ir valstybės, ir savivaldybių biudžetų asignavimus, bendras švietimo biudžetas 2020 metais didėja 149 mln. Asignavimų dalis nuo BVP didės nuo 4,64 proc. iki 4,7 proc.

2020 m. švietimo reikmėms skiriama 999 mln. Eur, tai yra 62 mln. Eur daugiau negu šiemet. Profesinio mokymo sričiai 2020 m. numatyta 112,2 mln. Eur, arba 8,5 mln. daugiau negu šiemet. Mokslui ir studijoms skiriama 20 mln. daugiau - 463 mln. Eur. Sporto finansavimas augs 5,4 mln. Eur – skiriama iki 47,5 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)