Interviu „Fox News“ P. Navarro paminėjo žiniasklaidos pranešimus, esą Kinijos vicepremjeras Liu He šią savaitę Vašingtone pasirašys prekybos susitarimą, tačiau jų nepatvirtino.

„Vašingtonas nusiuntė kvietimą ir Pekinas jį priėmė“, – sakoma laikraščio „South China Morning Post“ publikacijoje, kurioje remiamasi neįvardijamais šaltiniais.

„Niekada netikėkite anoniminių šaltinių informacija. Sulaukite jos iš prezidento (Donaldo) Trumpo ar JAV prekybos įgaliotinio (Roberto) Lighthizerio. Tikriausiai pasirašysime sutartį kitą savaitę, dabar tik laukiame vertimo“. – sakė P. Navarro.

D. Trumpo patarėjo teigimu, sutartis bus paviešinta „kiek įmanoma greičiau“, nes esą nebėra jokių kliūčių.

„Iš esmės reikia tik išversti ją į kinų kalbą ir patikrinti, kad abi sutartys (anglų ir kinų kalbomis) sutaptų“, – teigė P. Navarro.

Pasak jo, 86 puslapių sutartyje įtvirtinama intelektinė nuosavybė, „duodama gera pradžia“ technologijų perdavimui per prievartą užkardymui, joje taip pat yra „keletas gerų straipsnių apie valiutos manipuliaciją“.

D. Trumpas pirmą kartą apie dalinį prekybos susitarimą paskelbė spalį, po to JAV ir Kinijos derybininkai detalizavo sutartį, kuri turėtų apimti tik nedidelę dalį susitarimų, kurių siekia dvi didžiausios pasaulio ekonomikos.

Anksčiau gruodį R. Lighthizeris tvirtino, kad pirminė prekybos sutartis bus pasirašyta sausio pradžioje.

Savo ruožtu D. Trumpas praėjusią savaitę tikino, kad bus rengiama sutarties pasirašymo ceremonija, kurioje dalyvaus jis ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas. D. Trumpas tuo metu neatskleidė daugiau detalių, tačiau patvirtino, kad sutartis jau parengta, teliko ją tik išversti į kinų kalbą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)