Projektas apima tik tuos tarnybinius administracinės paskirties automobilius, kuriuos patikėjimo teise valdo ministerijos ir ministrų valdymo sričių biudžetinės įstaigos.

Valdžios atstovai tikisi, kad parko konsolidavimas VRM pavaldžiame Turto valdymo ir ūkio departamente padės sutaupyti pinigų.

Konsoliduojant automobilių parką, biudžetinėms įstaigoms bus privaloma įsidiegti telemetrinius įrenginius, kurie rinks ir saugiai automatizuotu būdu perduos duomenis apie transporto priemonių judėjimą, tarp jų – ridą, atstumą tarp objektų, kelionės laiką.

Kontrolės informacinės sistemos duomenys bus naudojami ministerijų, ministrų valdymo sričių įstaigų nuosavybės apsaugos, materialinių ir laiko išteklių (...) apskaitai, analizei ir naudojimo kontrolei, darbuotojų saugumo tikslais“, – atsakyme BNS nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Planuojant įsigyti telemetrinius įrenginius, šiuo metu rengiama pirkimo specifikacija.

Sutartį su paslaugos teikėju ketinama pasirašyti 2020 metų kovą, o įrenginius į automobilius įdiegti tų pačių metų rugpjūtį.

Iki 2020 metų pabaigos automobilių parką dar valdys tos institucijos, kurios ir dabar valdo automobilius. Nuo 2021 metų parką perims Turto valdymo ir ūkio departamentas.

„Siekiami rezultatai – racionaliai ir efektyviai naudoti valstybės turtą, optimizuoti automobilių parko panaudojimą“, – teigia VRM.

Projektu, kaip teigiama, bus konsoliduotas 609 automobilių parkas. Iš viso viešasis sektorius valdo apie 2100 automobilių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)