„Prezidentui perdavėme daugiau kaip 50 organizacijų parašus su kreipimusi, kad tai yra atstovavimas žmonių, kurie tame biudžete mato didelių problemų. Sunku man pasakyti, kaip prezidentas žiūrės į biudžetą.

Net ir pasirašydamas jį išsakys labai aiškius argumentus, kas tame biudžete yra tvarkoje, kas – ne, tas neištesėtų pažadų biudžetas turbūt ore liks tvyroti, kad žmonės, kuriems buvo duoti aiškūs konkretūs pažadai su parašais ir terminais, iki kada tai turėjo būti įgyvendinta, tai nebuvo padaryta“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė G. Landsberis.

Pasak jo, Vyriausybė savo pažadais iškasė didelę duobę.

„Duobė, kuri iškasta šitos Vyriausybės, yra labai gili. Ją užpildyti reikės labai sudėtingai. Tai ne tik pažadai, bet ir įsigaliojantys įvairūs įstatymai. (...) Paliktas toks minų laukas, kad tikrai bus ką veikti naujai Vyriausybei bandant suderinti visus interesus“, – laidoje teigė G. Landsbergis.

Kaip ELTA jau rašė, konservatoriai praėjusią savaitę įteikė G. Nausėdai adresuotą daugiau nei 50 visuomeninių organizacijų atstovų pasirašytą prašymą vetuoti pritarimo Seime sulaukusį 2020 m. biudžeto projektą.

Kaip skelbiama TS-LKD išplatintame pranešime, prašymą priėmė prezidento vyriausieji patarėjai Povilas Mačiulis ir Simonas Krėpšta.

Prašymą įteikusios konservatorių pirmininko pavaduotojos Monikos Navickienės teigimu, visuomenė jaučia, kad formuojant 2020 biudžetą liko neišgirsta, tad, tvirtina ji, tik laiko klausimas, kada šalyje kils protestai.