„Tikimės, kad ateityje tų dienų daugės. Sausio 1-oji galėtų būti laisva diena ir nedirbti prekybos centrai, ir darbuotojai galėtų pabūti po Naujųjų metų kartu su šeima, ir antroji Kalėdų diena taip pat galėtų būti nedarbo diena“, – BNS sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai sako, kad parduotuvės šventinėmis dienomis dirba, bet trumpiau, nes atsižvelgiama ne tik į darbuotojų, bet ir į klientų poreikius.

„Tiek per Velykas, tiek sausio 1-ąją pradedame darbą vėliau. Rūpinamės darbuotojais ir savo klientais, matome, kaip klientai ateina pas mus, ir kad jie turėtų kur nusipirkti ir pieno, ir duonos“, – BNS teigė „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Ernesta Dapkienė.

Kūčių dieną darbo laiką sutrumpino „Iki“, „Rimi“, „Maxima“, „Lidl“ ir „Norfa“. Antrąją Kalėdų dieną trumpiau dirbs visos parduotuvės, išskyrus „Norfą“.

Gruodžio 31-ąją visos parduotuvės taip pat dirbs keliomis valandomis trumpiau.

Sausio pirmąją nedirbs visos „Norfos“, „Lidl“, dalis „Rimi“ ir „Maximos“ parduotuvių. „Iki“ parduotuvės žada dirbti trumpiau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)