Apie pasikeitusį papildomo kapitalo reikalavimo dydį Šiaulių bankas pranešė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą. Nurodoma, kad tokį sprendimą Lietuvos bankas priėmė atlikęs Šaulių banko tikrinimą ir vertinimą.

Kasmet vykdomo Šiaulių banko priežiūrinio tikrinimo ir vertinimo proceso metu apimamos visos banko veiklos sritys, kuriose jis susiduria su reikšminga rizika, taip pat įvertinti valdymas ir vidaus kontrolė bei banko kapitalo poreikis, pranešė Lietuvos bankas.

Šiaulių bankui nustatytas papildomo kapitalo reikalavimo dydis sudaro 1,4 proc. bendros pagal riziką įvertintų pozicijų sumos, banko kapitalas bet kuriuo momentu turės atitikti bendrą Priežiūrinio tikrinimo ir vertinimo proceso (SREP) kapitalo reikalavimą, kuris yra 9,4 procento.

Be to, Šiaulių bankui taip pat taikomas bendras kapitalo reikalavimas, apimantis ne tik bendrą SREP kapitalo reikalavimą, bet ir sudėtinius kapitalo rezervų reikalavimus (2,5 proc. kapitalo apsaugos rezervas, 1 proc. anticiklinio kapitalo rezervas ir 0,5 proc. kitų sisteminės svarbos įstaigų kapitalo rezervas).

Bendro kapitalo pakankamumo koeficientas, įvertinus visus rezervų reikalavimus, sudaro 13,4 procento.

Šiaulių bankui taip pat rekomenduota palaikyti 1 proc. nustatyto kapitalo reikalavimo perviršį, kuris turėtų būti įtrauktas į banko kapitalo planavimo ir rizikos valdymo sistemas, įskaitant norimos prisiimti rizikos valdymo sistemą ir gaivinimo planavimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją