„(...) chaotiškas priėmimas, nauji pasiūlymai, pokyčiai paskutinę minutę – tai tikrai negali būti vertintina gerai ir ateityje tikrai teiksime siūlymus, kaip pagerinti biudžeto valdyseną, kad tas biudžetas kaip sniegas neužkluptų netikėtai. Apie biudžetą reikia pradėti kalbėti pavasarį, vasarą. (Atliekant) kažkokius pokyčius, suteikti pakankamai laiko tiek gyventojams, tiek verslui, tiek visai visuomenei tam pasiruošti“, – LRT radijui sakė S. Krėpšta.

Prezidento patarėjas pabrėžė, kad priiminėjant biudžetą pritrūko dialogo su visuomene, o konkrečios strategijos nebuvimas lėmė apskritai chaotišką biudžeto priėmimą.

„Ne visi pažadai yra ištesėti. Dalis pažadų ištesėti iš dalies. Verta pastebėti, kad pritrūko dialogo, nes nei medikai, nei mokytojai tiksliai labai negalėtų dabar atsakyti, kiek ir nuo kada jiems algos didės, nors tam tikri didėjimai biudžete yra numatyti. Tai tikrai pritrūko dialogo, ilgalaikės vizijos, nes kai kurie sprendimai, susiję su mokesčiais, buvo priimti prieš metus, pusantrų metų, o dabar dalis tų sprendimų yra keičiami. Tai tokio strategiško, vizionieriško priėmimo trūkumas, be abejo, iš dalies irgi nulemia tam tikrą chaosą, kuris vyko pastarosiomis savaitėmis“, – teigė jis.

S. Krėpšta taip pat patvirtino, kad prezidentas gavo iš konservatorių adresuotą daugiau nei 50 visuomeninių organizacijų atstovų pasirašytą prašymą vetuoti 2020 m. biudžeto projektą.

„Buvome susitikę ir tikrai tuos argumentus girdime – juos vertinsime“, – sakė prezidento patarėjas.

ELTA primena, kad Seimas antradienį galutinai pritarė kitų metų valstybės biudžetui.

Po priėmimo už kitų metų biudžeto projektą balsavo 85 parlamentarai, prieš – 48, susilaikė – 3. Seimo nariai prieš priimant biudžetą buvo pateikę 76 pasiūlymus.

Konservatoriai trečiadienį įteikė Gitanui Nausėdai adresuotą daugiau nei 50 visuomeninių organizacijų atstovų pasirašytą prašymą vetuoti pritarimo Seime sulaukusį 2020 m. biudžeto projektą.

Kaip skelbiama Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) išplatintame pranešime, prašymą priėmė prezidento vyriausieji patarėjai Povilas Mačiulis ir Simonas Krėpšta.

Prašymą įteikusios konservatorių pirmininko pavaduotojos Monikos Navickienės teigimu, visuomenė jaučia, kad formuojant 2020 biudžetą liko neišgirsta, tad, tvirtina ji, tik laiko klausimas, kada šalyje kils protestai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)