S. Skvernelio teigimu, atskiri padaliniai bus ne tik Kaune, bet ir Panevėžyje ir Alytuje.

Žemės ūkio ministerija bus Kaune, tai regioninės politikos dalis. Mes toliau svarstome apie galimybę statyti ministerijos pastatą vadinamame buvusios akademijos miestelyje, būtų prie to klausimo grįžtama, bet svarbiausia, kad dalis arba atskiri padaliniai ministerijų keltųsi į regionus. Kiek kalbėjau su ministru, Kaunas ne paskutinė stotelė, atskiri padaliniai planuojami ir Panevėžyje ir Alytuje, ir tai labai svarbu skatinant regioninę politiką“, – trečiadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis trečiadienį pareiškė, kad bus bandoma susigrąžinti dėl perkėlimo vajaus ministeriją palikusius žmones, nes joje labai trūksta specialistų.

„Dėl pokyčių Kauno skyriuje konsultuosimės su profesine sąjunga, norime išsaugoti visus žmones, jau dirbančius jame“, – ministro žodžius pernešė ministerija.

Šiuo metu Kaune dirba 23 specialistai, planuojama, kad jų bus 30.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio atstovė spaudai Dalia Vancevičienė portalui 15min.lt sakė, kad ministerijos perkėlimo klausimas bus aptartas koalicinėje taryboje.

Su R. Karbauskiu BNS susisiekti nepavyko. Rugpjūtį jis yra sakęs, kad ministerijos perkėlimo niekas nebeatšauks.

A. Palionis anksčiau yra sakęs, kad ŽŪM tikriausiai dirbs ir Kaune, ir Vilniuje, o jis pats turėtų likti dirbti sostinėje.

Ministerijos perkėlimui į Kauną kitąmet iš valstybės biudžeto buvo numatyta skirti 200 tūkst. eurų. Kitų metų biudžeto asignavimų programoje nurodoma, kad į Kauną antrąjį ketvirtį bus perkelta dalis ministerijos funkcijų, įdarbinti specialistai iš Kauno ir aplinkinių regionų.

ŽŪM perkelti iš Vilniaus į Kauną valdantieji ruošiasi nuo pat kadencijos pradžios. Šių metų balandį buvo pradėtas perkraustymas.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia palaikantis regionų stiprinimo iniciatyvas, tačiau pabrėžia, kad ministerijos perkėlimas į Kauną turi būti ekonomiška pagrįstas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)