„Jeigu sprendimas pasiseks ir bus teigiamas, tai rytoj susirinks Daugiafunkcio komplekso įgyvendinimo komisija, kurioje jau yra paskirti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai ir toliau tęsime darbus su šiuo projektu. Tie darbai susiję su galutinio pasiūlymo gavimu ir su įsigaliojimo sąlygų įvykdymu, ir numatomu sutarties pasirašymu kitais metais“, – žurnalistams prieš posėdį sakė P. Poderskis.

„Galima tikėtis vasario pradžioje (sutartį pasirašyti – ELTA)“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, galutinė suma, kurią reikės mokėti – 155,9 mln. eurų išdėstyta 22 metams, tačiau šis laikotarpis gali sutrumpėti.

„39 mln. eurų yra paties stadiono sukūrimas, 93 mln. yra Daugiafunkcio komplekso sukūrimas, į kurį įeina stadionas. 155,9 mln. eurų yra bendra suma, kurią per 22 metus Vyriausybė ir savivaldybė sumokėtų koncesininkui ir finansuotojui, jeigu tokį laikotarpį projektui pasirinktų. Mes galime pasitraukti ir pirmais projekto metais, jei turėsime pinigų ir galėsime ieškoti būdo, kaip pasiskolinti tą sumą iš banko perfinansuoti“, – tikino P. Poderskis.

Tuo metu Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikino, kad sutarties patvirtinimas taryboje atvertų kelią stadioną pastatyti per trejus metus nuo sutarties pasirašymo.

„Šiandien yra tas sprendimas taryboje, kuris atidarys duris sutarties pasirašymui. 3 metai po sutarties pasirašymo įsipareigojo koncesininkas priduoti stadioną, kad jis būtų pilnai funkcionuojantis“, – sakė R. Šimašius.

Kaip nurodė savivaldybė, bendra komplekso kaina siekia 93,2 mln. eurų, tačiau, praradus ES finansavimą ir vietoje to pritraukus privataus kapitalo fondų valdytoją „BaltCap“, sutarta mokėjimą išdėstyti per 25 metus. Tokiu būdu bendra sumokėta suma siektų 155,9 mln. eurų.

Anksčiau P. Poderskis sakė, kad privataus kapitalo fondų valdytojas pasitelktas siekiant suvaldyti projekto rizikas.

„Jis suteikia garantiją tiek valstybei, tiek verslui – jis užtikrina, kad kritiniais atvejais projektas nežlugs. Jeigu koncesininkas norės pasitraukti statybų ar operavimo laikotarpiu, jie turės užtikrinti, kad objektas toliau funkcionuos“, – tikino P. Poderskis.

Privati investuotoja bendrovė „Axis Industries” planuoja pastatyti ne mažiau kaip 15 tūkst. vietų futbolo stadioną, Sporto muziejų. Komplekse taip pat atsiras 300 vietų vaikų darželis, kultūros ir ugdymo veiklų centas, biblioteka.

Ji projektą rengia su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“, „Populous“ bei „Cloud architektai“. Koncesijos sutartis su privačiu investuotoju bus sudaryta 25 metams.