Konservatorė Monika Navickienė tik išėjusi po susitikimo su G. Nausėdos patarėjų komanda DELFI pasakojo, kad susitikimas praėjo sklandžiai, o jo metu Prezidentas buvo supažindintas su realia situacija.

„Opozicija prašė vetuoti biudžeto projektą. Atnešėme surinktus žmonių parašus, atstovaujančius įvairiausius viešojo sektoriaus sritis, nuo socialinių darbuotojų iki medikų, mokytojų, kurie mano, kad šis biudžetas yra netesybų biudžetas ir susitarimas, ir pažadai, kurie šiems žmonėms buvo suteikti dėl jų atlyginimų, šio biudžeto kontekste, buvo sulaužyti, o įsipareigojimų nebuvo laikomasi“, – kalbėjo ji ir pridūrė, kad pagrindinis opozicijos tikslas šiuo apsilankymu buvo Prezidentui pristatyti realią situaciją, susijusią su šio biudžeto kontekstu.

Susitikimo metu, pasak jos, taip pat buvo akcentuoti dar keletas svarbių aspektų. Tai, kaip aiškino, tai, kad šio biudžeto pateikime buvo įvardintos per mažos išlaidos, o dalis išlaidų paslėpta.

Monika Navickienė

„Tos išlaidos bet kuriuo atveju bus, čia kalbant apie sveikatos sektorių, susijusį su vaistais ir, manome, kad tos išlaidos biudžete bet kuriuo atveju bus didesnės nei numatyta dabar, tačiau šiuo metu viskas kosmetiškai sudailinta tik tam, kad išlaikyti gražius skaičius.

Mes manome, kad jie yra toli nuo realybės ir toks biudžeto planavimas yra neatsakingas ir netvarus. Mes tikimės, kad šios aplinkybės Prezidentui prieš priimant sprendimą vetuoti biudžetą po mūsų susitikimo bus šiek tiek aiškesnės“, – kalbėjo M. Navickienė.

Paklausta apie Prezidento patarėjų nuotaikas ir nusiteikimą susitikimo metu, konservatorė sakė, kad buvo galima suprasti, jog Prezidento patarėjai tikrai gilinsis ir diskutuos dėl projekto, o sprendimą priiminės šiomis dienomis.

„Mums buvo duotas patikinimas, kad bus svarstomos visos galimybės“, – sakė ji.

M. Navickienė taip pat pabrėžė, kad opozicija, artėjant šventėms, yra pasirengusi taisyti ir tobulinti biudžeto projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)