„Pirmas Lietuvos bankų asociacijos pareiškimas (kad perkels bankų pelno mokestį ant klientų. – ELTA) buvo grasinimas, kitaip nepavadinsi. Šitoje situacijoje nieko stebėtino nėra, jie ir toliau teigia tą patį, kad perkels vartotojui ir taip toliau. Pasakysiu paprastai – tai yra visiškai socialiai neatsakingi pareiškimai, tai yra pareiškimai bankų, kurie gyvena praktiškai nekonkurencingoje aplinkoje.

Yra tik keletas didelių bankų Lietuvoje, tai yra mūsų valstybės didelė problema, nes ten kur yra pakankama konkurencija, ten tokių pareiškimų niekada nebūtų“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė R. Karbauskis.

„Mes jau dabar mokame didžiausias kainas už paslaugas, mokame vienas didžiausių palūkanų Europos Sąjungoje, mes realiai gyvename aplinkoje, kurioje tikrai trūksta konkurencijos bankų srityje, kaip ir prekybos tinklų“, – tęsė jis.

Anot LVŽS lyderio, papildomas bankų pelno apmokestinimas 5 proc. yra juokingas, atsižvelgiant į bankų gaunamus pelnus.

„Jeigu šnekėti apie sumą, kuri bus surinkta papildomai apmokestinus 5 proc. bankų pelną, tai ji yra juokingai maža iš tikrųjų. Juokingai maža pagal bankų apyvartą ir pagal gaunamus pelnus. Lietuvos bankų pelnai vidutiniškai, kiek man yra žinoma, 2 kartais viršija Europos bankų pelnus“, – tikino jis.

Anot R. Karbauskio, jam būtų keista, jei būtų pripažinta, kad šis bankų apmokestinimas prieštarautų Konstitucijai.

ELTA primena, kad Seimas nusprendė padidinti pelno mokesčio tarifą bankams nuo 15 iki 20 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)