„Tokių veiksmų imtasi siekiant išvengti situacijos, kai didelio masto darbai pradedami be jokios vilties juos baigti. Projekto įgyvendinimas neįmanomas tiek dėl to, kad į nepatikimų tiekėjų sąrašą įrašyta restruktūrizuojama ir vis daugiau darbuotojų prarandanti bendrovė nepajėgi užtikrinti tinkamo sutarties įvykdymo, tiek dėl nepakankamo valstybės biudžeto lėšų projektui skyrimo“, – teigiama pranešime spaudai.

Anot savivaldybės, projekto įgyvendinimas tapo neįmanomas, nes 2019 metams Vyriausybė lėšų neskyrė, o 2020 metams planuojama skirti 100 tūkst. eurų.

„Centro statyba vien tik savo lėšomis savivaldybei būtų nepakeliama našta“, – teigiama pranešime.

2018 metų spalį Mažeikių rajono savivaldybė pasirašė 12,94 mln. eurų vertės sutartį su „LitCon“ dėl Mažeikių arenos statybos.

Anot savivaldybės, pagal su rangove pasirašytą papildomas susitarimą, numatyta galimybė nutraukti sutartį, jei valstybė neskirtų finansavimo projektui.

Savivaldybė taip pat nurodo rugsėjį kreipusis į Šiaulių apygardos prokuratūrą, prašydama įvertinti sutartis su „LitCon“, tačiau prokurorai nurodė neįžvelgiantys akivaizdžių sutarčių negaliojimo pagrindų bei prieštaravimo viešajam interesui.

Mažeikių Sedos gatvėje planuota statyti 8,9 tūkst. kv. metrų ploto sporto paskirties pastatą su sporto sale krepšiniui, tinkliniui, rankiniui, kultūros renginiams, sunkiosios atletikos, imtynių, bokso, aerobikos, šokių, treniruoklių bei konferencijų sales, SPA centrą su 25 metrų ilgio keturių takelių baseinu, saunomis, pirtimis, poilsio zonomis, administracijos ir pagalbinėmis patalpomis.

Restruktūrizavimo byla „LitCon“ iškelta šį birželį.

Liepą Kauno miesto savivaldybės prašymu „LitCon“ įtraukta į nepatikimų tiekėjų sąrašą, nutraukus 2018 metų birželį sudarytą Nemuno ir Neries santakos parko sutvarkymo sutartį. Savivaldybės teigimu, bendrovė per šešis mėnesius atliko darbų už mažiau nei pusę sutarties sumos – 2,18 mln. eurų.

Anksčiau sutartis su „LitCon“ nutraukė sostinės savivaldybė dėl vėluojančių modulinių darželių statybos darbų ir bendrovė „Smiltynės perkėla“ dėl vėluojančių Naujosios perkėlos rekonstrukcijos darbų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)