„Finansinė drausmė nėra vien tik žodžiai. Seimas laikėsi šito principo ir, jeigu pasižiūrėtume, kas šiandien pasikeitė, tie pokyčiai nebuvo esminiai. Yra išlaikytos pagrindinės Vyriausybės kryptys, kaip ir pradiniame projekte. Biudžetas ir realistinis, ir subalansuotas, fiskalinė drausmė išlaikyta. Biudžetas orientuotas į skurdo mažinimą“, – žurnalistams po biudžeto priėmimo sakė V. Šapoka.

2020 m. biudžeto įstatymo projekte numatytas 0,2 proc. BVP valdžios sektoriaus perteklius.
Seimas pritarė Prezidentūros siūlymui didinti senatvės pensijas nuo ateinančių metų sausio 1 dienos. Bazinės pensijos indeksavimui papildomai skiriama 31,8 mln. eurų. Bendrai vidutinė senatvės pensija kitais metais didės 30 eurų (nuo 345 iki 375 eurų), o vidutinė pensija su būtinuoju stažu – 32,5 euro (nuo 364,5 iki 397 eurų).

Taip pat pritarta Seimo narių siūlymui dėl lėšų išmokoms vaikams mokėti. Vaiko pinigai padidės 10 eurų (nuo 50 iki 60 eurų), o neįgaliems, gausių ir nepasiturinčių šeimų – 20 eurų (nuo 20 iki 40 eurų) ir pasieks 100 eurų. Tam papildomai skiriama 40 mln. eurų, pranešė Finansų ministerija.

Taip pat pritarta nemokamam aukštojo mokslo bakalauro studijų finansavimui. Tam 2020 m. skiriama 4 mln. eurų. Dar 1 mln. eurų skiriama kolektyvinės sutarties įsipareigojimų vykdymui užtikrinti ir finansinėms paskatoms, siekiant optimizuoti valstybinių ir savivaldybių mokyklų mokytojų, dirbančių pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio, bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo programas, skaičių, sukurti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui (PAGD) numatyta 800 tūkst. eurų didinti asignavimus ir skirti juos darbo priemonėms gesinant gaisrus. Taip pat pritarta ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio pasiūlymui skirti PAGD dar papildomus 3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)