Turint Architektų sąjungos pritarimą jame siūlyta įsteigti Architektūros centrą su daugybe veiklų, įdomių tiek kauniečiams, tiek turistams. Daugumą taryboje turinčios „Vieningo Kauno“ frakcijos atstovai užpylė klausimais J. Šiugždinienę – Ar jūs prisiimate atsakomybę?, Ar suderintas klausimas dėl lėšų iš ES gavimo?, Kodėl neapgalvotai, avantiūristiškai pateiktas toks projektas prieš tai neparuošus „namų darbų“.

Sprendimo projekto pateikėja aiškino, kad pirmiausia reikia apsispręsti dėl Kauno pozicijos: ar miestui reikia centrinio pašto ir tuomet kreiptis į Vyriausybę ir siekti, kad perduotų statinį neatlygintinai. O paskui savivaldybės administracija parengtų projektą, kaip tą pastatą įveiklinti visuomenės labui.

Vicemero Andriaus Palionio pastebėjimu, visuomenei naudinga veikla Kauno centriniame pašte bus galima užsiimti ir nebūtinai jam būnant savivaldybės ar valstybės nuosavybe.

ELTA primena, kad prieš kelias savaites Kauno meras Visvaldas Matijošaitis viešai yra pareiškęs, jog Kaunui centrinio pašto nereikia.

AB „Lietuvos paštui“ priklausančio Kauno centro pašto aukcionas sustabdytas gruodžio 12 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)