Tai numatančias Pelno mokesčio įstatymo pataisas antradienį priėmė Seimo nariai. Už pasisakė 90 parlamentarų, 15 buvo prieš, dar 21 susilaikė.

Šiuo metu bankams taikomas standartinis 15 proc. pelno mokesčio tarifas.

Anksčiau buvo siūloma priimti naują Finansų rinkos dalyvių mokesčio įstatymą, tačiau grupei Seimo narių pasiūlius labiau apmokestinti pelną, šios idėjos atsisakyta.

Seimo Teisės departamentas yra įspėjęs, kad Pelno mokesčio pataisos gali prieštarauti Konstitucijai.

„Siūloma apmokestinti bankus, tarp jų užsienio komercinių bankų filialus, kredito unijas, centrines kredito unijas, tačiau kitos kreditus teikiančios įstaigos, greitųjų kreditų bendrovės, mokėjimo įstaigos, nors ir vykdančios tą pačią veiklą, nebus apmokestinamos, nes neturi banko licencijos“, – rašoma teisininkų išvadoje.

Seimo narys Tomas Tomilinas prieš balsavimą sakė, kad dėl didesnio tarifo galbūt nukentės pasiturinčių asmenų interesai.

„Tačiau turėsime galimybę pasakyti pozityvius žodžius gaisrininkams, dėstytojams ir t.t.“, – sakė jis.

Tuo metu Seimo narys Simonas Gentvilas sakė, kad skųs šį įstatymą Konstituciniam Teismui.

„Įstatymo pasiūlymas registruotas prieš 3 savaites. Ar yra tam argumentų? Ar yra viršpelniai bankų sektoriuje? Ar jie skiriasi nuo žemės ūkio, mažmeninės prekybos sektorių? Gal yra, gal ne, bet niekas nepateikęs argumentų įmeta kažką į karštą katilą ir sako, jog rado kompromisą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)