„Išskirtinai palankios paskolos sąlygos – ilgas terminas ir maža fiksuota palūkanų norma visam laikotarpiui – leis efektyviau ir operatyviau panaudoti Europos Sąjungos fondų lėšas, bus sparčiau įgyvendinami investicijų projektai, mažesniais kaštais atnaujinama ir modernizuojama savivaldybių infrastruktūra“, – pranešime cituojamas finansų ministras Vilius Šapoka.

EIB paskolos lėšos naudojamos 2014–2020 m. Europos Sąjungos (ES) projektų Lietuvoje bendrajam finansavimui smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimo, energetikos, aplinkos apsaugos, klimato kaitos, transporto ir tinklų infrastruktūros, užimtumo, socialinės, švietimo, viešojo administravimo, techninės paramos ir kaimo plėtros srityse.

Be to, dalis EIB paskolos perskolinama ES projektus įgyvendinančioms savivaldybėms, valstybės ir savivaldybės įmonėms, akcinėms ir uždarosioms akcinėms bendrovėms, kurių visas arba dalį akcijų valdo valstybė ar savivaldybė bei viešosioms įstaigoms, kurių steigėjai yra valstybės ar savivaldybės institucijos. Minėtos įmonės ir bendrovės gali šios paskolos lėšas naudoti ES projektų bendrajam finansavimui.

Lietuva ir EIB sutartį dėl 1,3 mlrd. eurų paskolos 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos bendrajam finansavimui užtikrinti pasirašė 2015 m. gegužę. Tais pačiais metais Lietuva gavo pirmąją EIB paskolos dalį, už kurią mokamos 1,510 proc. metinės palūkanos, paskolos trukmė – 25-eri metai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)