„Buhalterinis sprendimas, siekiant užkaišioti biudžeto skyles. Mūsų siūlymas – mažesni NT mokesčiai, bet visiems, t.y. visi moka, bet nedidelius procentus ir atitinkamai didesnį procentą turto vertei kylant. Tai leistų padidinti tokį bendrystės jausmą, uždarytų visas galimybes ir skyles dovanoti, perleisti, giminėje išsidalinti tą turtą ir atitinkamai našta atskirai kiekvienam to mokesčio tikrai sumažėtų“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė jis.

Anot G. Palucko, NT mokestis nesprendžia esminių problemų.

„Tai nesprendžia keleto esminių dalykų. Pirmas dalykas – nėra bendrystės, solidarumo jausmo, antras dalykas – vis tiek lieka spragos, ir tie, kas turi pinigų, tą turtą gali išsidalinti. Trečias dalykas – taip, galimi tokie kraštutiniai atvejai, kai susiklostys galimybės, kad (...) išsiskyrusi vieniša mama su būsto paskola ir butu, ir su dviem vaikais turės dar mokėti NT mokestį todėl, kad formaliai jau viršija Vilniaus mieste tas kotedžas ar namelis 150 tūkst. (eurų. – ELTA) formalią vertę“, – teigė jis.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienį nusprendė išplėsti nekilnojamojo turto (NT) mokesčio bazę, apmokestinant didesnės kaip 150 tūkst. eurų vertės būstą.

Šiuo metu būstas apmokestinamas, jei jo vertė didesnė kaip 220 tūkst. eurų.