„Aš jau ne kartą buvau pasisakęs, tame tarpe ir pašto skyrių reorganizacija turėtų būti peržiūrėta. Turėtų būti atsižvelgta į žmonių regionuose lūkesčius. Jau nekalbant, kad tos reorganizacijos pristatymas turėtų būti ne informacinio pobūdžio, o svarstymo pobūdžio. Ir šiandien gavau informaciją, kad kai kurie pašto atstovai atvažiuoja į gyvenvietes ir informuoja, kad jau bus uždaromas tam tikras skyrius“, – per Vyriausybės valandą Seime sakė J. Narkevičius.

Susisiekimo ministro teigimu, naujoji „Lietuvos pašto“ valdyba kartu su bendrovės administracija turėtų peržiūrėti ne vien skyrių reorganizavimą, bet ir mobilaus paštininko reformą.

„Vakar bendrovės valdyba turėjo pirmą savo posėdį, priėmė sprendimą dėl sustabdymo aukciono Kauno ir Klaipėdos centrinių (pašto. – ELTA) pastatų pardavimo. Ir turėtų peržiūrėti kartu su administracija mobilaus paštininko reformą (...) bei skyrių reorganizavimą. Kalbant konkrečiai (...) dėl Šiluvos, tai irgi ne kartą esu viešai pareiškęs, kaip buvę valdybos nariai, kurie save laikė arba laiko profesionalais (...) nepastebėjo, kad Šiluva yra dažnai turistų lankomas miestelis, bet ir dėl kito – kad tai yra vertybinė vieta, ir ten nebuvo galima atrasti būdo, kad centrinėje aikštėje esantis pašto pastatas, galbūt kita forma, tačiau būtų veiklus“, – teigė J. Narkevičius.

ELTA primena, kad trečiadienį per pirmąjį posėdį naujoji valstybės valdomos bendrovės „Lietuvos paštas“ valdyba nutarė stabdyti įmonės veiklai nebenaudojamų centrinių pašto pastatų pardavimo procesą.

Nuspręsta laikinai sustabdyti Kauno miesto centrinio pašto pastatų komplekso, esančio Laisvės alėjoje Kaune, ir Klaipėdos miesto centrinio pašto pastatų komplekso, esančio Liepų gatvėje Klaipėdoje, pardavimo procedūras ir atšaukti šiuo metu vykdomus šių nekilnojamojo turto objektų aukcionus, kol bus gautos Tarpinstitucinės darbo grupės išvados dėl šių pastatų, pranešė „Lietuvos pašto“ Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)