"Prisijungdama prie šios ambicingos iniciatyvos „Ignitis grupė“ įsipareigoja peržiūrėti savo strategiją ir joje numatyti įsipareigojimą iki 2050 metų tapti CO2 neutralia bendrove. Bendrovė išsikels tarpinius pamatuojamus ir mokslu pagrįstus tikslus (angl. Science-based Targets), kaip palaipsniui dekarbonizacijos bus siekiama visose grupės veiklose", - sakoma pranešime.

Taip įmonė prisidės prie Paryžiaus susitarimo dėl klimato kaitos tikslo užtikrinti, kad, palyginti su laikotarpiu iki pramonės revoliucijos, vidutinė planetos temperatūra pakiltų ne daugiau 1,5 laipsnio.

„Ignitis grupė“ prie iniciatyvos prisijungė gruodžio 2-13 dienomis Madride vykstant Jungtinių Tautų Klimato kaitos konferencijai.

Šiuo metu prie šios iniciatyvos yra prisidėję 177 bendrovės iš viso pasaulio. Tarp jų tokios energetikos milžinės kaip Italijos „Enel“, Danijos „Orsted“, taip pat pasaulyje puikiai žinomi prekės ženklai IKEA, „Electrolux“, „L‘Oreal“ ir kiti.

2030 strategijoje „Ignitis grupė“ jau yra iškėlusi ambicingus tikslus atsinaujinančios energetikos srityje, taip prisidedant prie klimato kaitos mažinimo ir CO2 emisijų išmetimo mažinimo. Iki 2030 metų „Ignitis grupės“ žaliosios gamybos pajėgumai sieks 3000 MW. Grupė taip pat investuoja į naujausias technologijas vystančius startuolius visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)