Kaip praneša LB, numatoma, kad gavęs licenciją bankas Lietuvoje priims indėlius ir skolins vartojimo reikmėms, visos paslaugos bus teikiamos elektroniniu būdu. Pagrindiniai banko akcininkai – Norvegijos fiziniai ir juridiniai asmenys. Bankas veiklą planuoja pradėti ateinančių metų pavasarį.

„Fjord Banko“ generalinis direktorius Veiko Kandla teigia, kad bankas labiausiai tikisi pritraukti tuos klientus, kurie vertina savo laiką ir kasdienius piniginius reikalus yra įpratę tvarkyti internetu – išmaniuoju telefonu, asmeniniu kompiuteriu ar planšete.

„Mūsų bankas taps rimta ir konkurencinga alternatyva visiems Lietuvoje veikiantiems tradiciniams ir specializuotiems bankams tais atvejais, kai gyventojams prireiks lėšų namams atnaujinti, automobiliui nusipirkti, įsigyti baldų, buitinių prietaisų ar kitoms reikmėms. Skatinsime klientus visuomet palyginti tarpusavyje įvairių bankų pasiūlymus ir pasirinkti geriausią rinkoje“, – sako V. Kandla.

Jo teigimu, bankas savo skolinimo veiklą finansuos daugiausia per terminuotus indėlius.

„Tuo metu, kai tradiciniai bankai už indėlius siūlo klientams nulines arba beveik nulines palūkanas, „Fjord Bankas“ planuoja konkuruoti ir šioje srityje bei siūlyti klientams patrauklias palūkanas“, – aiškina bankininkas.

Specializuoto banko licencijos anksčiau išduotos kredito unijai „Mano unija, „Revolut Bank“, „European Merchant Bank“ ir „General Financing.“

Šiuo metu Lietuvos bankas kartu su ECB nagrinėja dar dvi paraiškas dėl specializuoto banko licencijos gavimo.

Specializuotas bankas savo klientams gali teikti visas pagrindines paslaugas, kaip ir bet kuris bankas, tačiau jis neturi teisės teikti investicinių paslaugų. Galimybė steigti tokius bankus atsirado 2017 metais, licencijavimo procesas trunka apie metus.