„Yra keletas klausimų, kurie Seimui buvo pateikti visiškai neparuošti. Mokestinių įstatymų projektai buvo pateikti iki Naujųjų metų likus dviem mėnesiams, kai kurie buvo pakoreguoti, kai liko vienas mėnuo, nors 2017 m. buvo pasirašytas susitarimas su socialiniais partneriais, kad mokesčių įstatymai nebus teikiami (skubos tvarka. – ELTA). Kai kurie mokesčių pakeitimo įstatymo projektai, kaip gyventojų pajamų mokesčių, buvo reikalingi. Visi kiti, mano manymu, mokestinių įstatymų projektai buvo nereikalingi. Čia viena priežasčių, kodėl yra sukeltas chaosas“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė A. Butkevičius.

Anot jo, valdžia, duodama pažadus visuomenei, privalo juos įgyvendinti.

„Kita priežastis – jei davei Vyriausybėje dirbdamas pažadus ir įsipareigojai, kad nuo tam tikrų metų atlyginimas didės tiek procentų, būk mielas, visa tai įgyvendink. Ar turime rezervus, ar ne, tai labai svarbus dalykas finansiniu požiūriu. Neturime pažeisti fiskalinės drausmės įstatymo, bet turime žiūrėti, ar ne per didelius rezervus norime ateinančiais metais sukaupti. Jei galimybės leidžia, tai labai gerai, bet pirma turime įgyvendinti įsipareigojimus“, – tikino A. Butkevičius.

ELTA primena, kad lapkričio pabaigoje į šalies kelius protestuoti išvažiavo ūkininkai. Tuo metu savo nepasitenkinimą valdžios sprendimais išreiškė ir šalies vežėjai bei aukštosios mokyklos.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) ir Vairuotojų profesinė sąjunga, reaguodamos į vežėjų asociacijos „Linava“ protestą, surengė kontraprotestą prie Vyriausybės, kad parodytų darbdaviams, jog Vyriausybės priimtas nutarimas, kuriuo nuo kitų metų 28 proc. keliamas bazinis komandiruojamų darbuotojų atlyginimas, yra būtinas ir logiškas žingsnis.

Lapkričio 27 d. Vinco Kudirkos aikštėje buvo rengiama protesto akcija, kurioje Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas visiems, palaikantiems akademinę bendruomenę, diplomus įteikė „Už Ačių". Anot rektoriaus, akcija skirta atkreipti dėmesį į tai, kad aukštasis mokslas, generuojantis milžinišką grąžą valstybei, yra virtęs paskutiniu šalies prioritetu.

Gruodžio pradžioje Vilniaus universitetas paskelbė, kad protestuodamas dėl dėstytojų algų dviem dienoms (gruodžio 5-6 d.) stabdo savo veiklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)