„Kredito unijų aktyvus įsitraukimas į pasiūlymų teikimą per palyginimų platformą padidins konkurenciją rinkoje ir sukurs papildomas sąlygas vartojimo paskolų kainoms Lietuvoje mažėti, – teigia lietuvių įkurtos platformos „Lenders“ vadovas Eitautas Bartuškevičius. – Šios kainos mūsų šalyje vis dar yra nepagrįstai aukštos, lyginant su Vakarų Europos šalimis, pavyzdžiui, spalio mėn. duomenimis, 1–5 metų vartojimo paskolų kainos Lietuvoje vidutiniškai buvo daugiau nei 2 kartus didesnės nei Europos zonos šalių vidurkis.“

Eitautas Bartuškevičius

Kauno regiono kredito unijos administracijos vadovė Vaida Palubinskaitė sako, kad žengimas į šią paskolų palyginimo platformą kredito unijoms leis kur kas greičiau ir paprasčiau teikti savo paslaugas – vartojimo paskolos pasiūlymo pateikimas vyks automatizuotai ir tetruks kelias minutes.

„Palyginimui, anksčiau kredito unijų pasiūlymų teikimas užtrukdavo iki vienos darbo dienos. Be to, dažnai žmogui vien tam, kad gautų paskolos pasiūlymą, tekdavo kulniuoti į pačią kredito uniją. Manau, šis žingsnis kredito unijoms bus itin reikšmingas plečiant savo veiklą“, – teigia V. Palubinskaitė.

„Lenders“ vadovo teigimu, kredito unijos taip pat įsipareigojo per šią platformą skolinti be papildomo pajaus, dažnu atveju sudariusio 10 proc. paskolos sumos, ir bet laidavimo reikalavimų. Kredito unijoms prisijungus prie platformos, nuo šiol bus galima vienoje vietoje palyginti visų tipų kredito įstaigų pasiūlymus: bankų, kredito unijų ir vartojimo kredito bendrovių.

Prie „Lenders.lt“ jau prisijungė „Šeimos kredito unija“, „Kauno regiono kredito unija“, „Mėmelio taupomoji kasa“, „Sūduvos parama“ Marijampolėje, „Panevėžio kredito unija“, netrukus prisijungs dar kelios.

Be minėtų kredito unijų platformoje dalyvauja bankai „Citadele“ ir TF bankas bei kreditus teikiančios bendrovės „Mokilizingas“ ir „Blender“.

Pasak E. Bartuškevičiaus, šiuo metu bendrovė derasi su naujomis, į Lietuvą dar tik žengiančiomis kredito įstaigomis, kurių atėjimas turėtų dar labiau padidinti konkurenciją šalyje ir paskatinti paskolų kainų mažėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)