„Valdančioji dauguma nejaučia žemės po kojomis su naujais siūlymais apmokestinti automobilius – 200 tūkst. automobilių kiekvienais metais. Tokie siūlymai prasilenkia su sveiku protu, ir opozicija darys viską, kad tokie siūlymai nebūtų priimti“, – žurnalistams antradienį sakė M. Majauskas.

Pasak jo, siūlomas mokestis skatins žmones laikyti taršius automobilius.

„Apmokestinti degalus, kuriuos pili į automobilį, toks būtų taršos mokestis. Bet kai turi automobilį, su juo vieną kartą nuvažiuoji aplankyti vaikus per Kalėdas ar Velykas, vieną kartą per Vėlines nuvažiuoji aplankyti į kapus, tu jo nenaudoji, bet moki kaip už taršų. Tai skatins žmones laikyti taršius automobilius, nudrožti iki metalo laužo ir neparduoti“, – sakė M. Majauskas.

„Manau, kad transporto priemonių mokestis priimtas nebus, nes opozicija nedalyvaus tokiame balsavime“, – pridūrė jis.

Tuo metu valdantieji daryti pertrauką dėl stambios prekybos mokesčio, pasak M. Majausko, apsisprendė supratę, kad šio mokesčio našta bus perkelta vartotojams.

„Valdantieji suprato, kad šio mokesčio pagrindinė dalis bus perkelta ant vartotojų, didinant būtinojo vartojimo prekių kainas. Susimokės šį mokestį eiliniai piliečiai, o ne prekybos centrai. Prekybos centrai dirba oligopolinėmis sąlygomis, nėra jokios konkurencijos, dėl to jiems bus labai nesunku permesti šį mokestį ant eilinių piliečių“, – tikino konservatorius.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) pirmadienį pritarė automobilių registracijos mokesčiui. Tuo metu Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetai automobilių mokesčiui nepritarė.

Valdantieji, anksčiau siūlę apmokestinti tik pirmą automobilio registraciją, dabar siūlo mokestį taikyti kiekvieną kartą pasikeitus savininkui.

Pirmadienį BFK taip pat nutarė daryti pertrauką dėl stambios prekybos mokesčio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)