BFK svarstys Finansų rinkos dalyvių, Stambios prekybos ir Motorinių transporto priemonių pirmos registracijos mokesčių įstatymų projektus.

Komitetui taip pat bus pateiktos ekspertų išvados, kurių paprašė Seimas, dėl šių mokesčių.

Bankų turto mokestį pasiūlė valdančiajai koalicijai priklausanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, tačiau kiti valdančiosios koalicijos atstovai „valstiečiai“ ir socialdarbiečiai ketvirtadienį Seime registravo Pelno mokesčio pataisas, kuriomis nuo 2020 metų sausio siūlo papildomą 7 proc. pelno mokestį finansų rinkos dalyvių pelno daliai, viršijančiai 2 mln. eurų. Tokiu būdu bankai mokėtų 22 proc. pelno mokestį.

BFK vadovas „valstietis“ Valius Ąžuolas BNS teigė, kad bankų turto mokestį siūlančio projekto svarstymas greičiausiai bus atidedamas, o irsis į priekį nauja iniciatyva dėl pelno apmokestinimo.

Projektus dėl stambios prekybos apyvartos ir taršių automobilių mokesčių komitetas svarstys tik tuo atveju, jeigu dėl jų sprendimą penktadienį priims Ekonomikos komitetas.

„Jie svarsto iš ryto. Pažiūrėsime kaip suspės. Be jo (Ekonomikos komiteto – BNS) apsvarstymo nieko mes negalime daryti, turime sulaukti jų verdikto“, – BNS teigė V. Ąžuolas.

Pagal Seimo Statutą, kol paskirti papildomi komitetai projektų neapsvarsto, jų negali imtis pagrindinis – BFK, kurio išvada Seime yra svarbiausia ir kurio dauguma narių yra valdančiųjų atstovai.

V. Ąžuolas pripažino, kad Ekonomikos komitetui neapsvarsčius šių dviejų mokesčių, nes pavyzdžiui, balsuojant nebus kvorumo, BFK jų svarstymą atidės kitai savaitei.

„Turėsime laukti, kol apsvarstys“, – teigė komiteto vadovas.

„Valstiečiai“ siūlo apmokestinti stambiųjų prekybos tinklų apyvartą, jeigu ji viršys 2 mln. eurų per mėnesį (be PVM).

„Valstiečiai“ jau atsisakė idėjos automobilių taršos mokestį mokėti tik pirmą kartą Lietuvoje registruojant mašiną ir grįžta prie pirminės versijos – mokėti kaskart keičiantis automobilio savininkui. Seime registruotos pataisos, kuriomis iš pavadinimo siūloma išbraukti žodį „pirmos“, taigi, mokestį mokėti tektų visuomet, keičiantis automobilio savininkui, išskyrus kai keistųsi jo pavardė ar pavadinimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)