„Už“ balsavo 65 Seimo nariai, „prieš“ – 11, susilaikė 25 parlamentarai.

Įregistruotose įstatymo pataisose siūloma, kad akcizas didėtų nuo 78,5 iki 113,2 euro už kilogramą.

Trečiadienį Biudžeto ir finansų komitetas nepritarė liberalų siūlymui taikyti 2020 metais planuojamą akcizo dydį, siekiantį 78,5 euro už toną.

Komitetas taip pat atmetė „socialdarbiečio“ Rimanto Sinkevičiaus siūlymą įstatymo įsigaliojimą nukelti iki kitų metų liepos, o ne dabar numatyto kovo.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga yra teigęs, kad, tarptautinių organizacijų manymu, akcizai yra pats efektyviausias būdas mažinti tabako vartojimą.

Kaitinamojo tabako pakelis brangs 33 centais

BNS rašo, kad Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas suskaičiavo, kad 65 proc. padidinus akcizą, kaitinamojo tabako produktai brangs 33 centais ir bus 20 centų pigesni nei cigaretės.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Aušrinė Armonaitė nurodė, kad pakelis šių rūkalų Lietuvoje kitąmet kainuos 3,75 euro.

„Baltarusijoje jis kainuoja 1,63 euro, Kaliningrade – 2,15 euro, Lenkijoje – 3,25 euro, o Latvijoje – 3,40 euro“, – lygino A. Armonaitė.

Finansų ministerija iš šio akcizo planuoja gauti papildomai apie 6 mln. eurų per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)