„Vadovautis intuicija dėl biudžeto priėmimo turbūt būtų rizikingas dalykas. Manau, kad tikrai yra galimybė susitarti, ištaisyti tas klaidas. (...) Galiu užtikrinti, kad aš, finansų ministras, padarysiu viską, kad būtų užtikrinta finansinė drausmė, būtų rasti kompromisai, ir visi techniniai sprendimai bei pasiūlymai Seimo nariams bus pateikti. Bet esame parlamentinė respublika ir ar bus šampanas 17 dieną (gruodžio. – ELTA) priklausys nuo Seimo narių, o vėliau – ir nuo prezidento“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Šapoka.

Antrasis biudžeto svarstymas Seime numatomas gruodžio 10 d.
Kaip pranešė Finansų ministerija, pagal patobulintą projektą po pirmojo svarstymo 2020 m. biudžeto projekto peržiūros išlaidos padidėjo 55 mln.
eurų. Patobulintame įstatymo projekte kultūros srities darbuotojų atlyginimai nuo 2020 m. sausio 1 d., o švietimo srities darbuotojų nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. vidutiniškai augs 10 proc., lyginant su 2019 m. pabaiga.

Ateinančių metų didžiausia biudžeto dalis skirta socialinės apsaugos sričiai – 6,16 mlrd. eurų, papildomai 731 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)