Kaip savivaldybės posėdžio metu aiškino „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė, šiuo metu pagal turisto rinkliavos nuostatas, turisto sumokėtą rinkliavą apskaičiuoja ir deklaruoja juridiniai ir fiziniai asmenys, kurie teikia nakvynes paslaugas, o vėliau surinktus pinigus perveda į savivaldybės sąskaitą.

„Jau ją renkame daugiau nei metus. Situacija su juridiniais asmenimis yra patenkinama, bet su fiziniais asmenimis yra iššūkių, tai matome sulygindami statistinius duomenis. Ne visi fiziniai asmenys, kurie teikia nakvynes paslaugas, sumoka rinkliavą“, – sakė I. Romanovskienė.

Jos teigimu, dėl kai kurių fizinių asmenų nemokumo savivaldybės biudžetas kasmet netenka apie 150 tūkst. Eur per metus, tačiau sutarties pasirašymas, pagalvės mokesčio pinigus nukreipiant per platformą, juos leistų surinkti.

Posėdžio metu tokiam sprendimui buvo pritarta bendru nutarimu.

Kaip skelbė Vz.lt, dabar turistai, rezervuodami butą Vilniuje, turi atlikti du mokėjimus, – vieną kartą susimokėti už būstą per „Airbnb“ ir dar atvykę į Vilniuje išsinuomotą butą susimokėti rinkliavą. Pasirašius sutartį turistams pakaktų atlikti vieną mokėjimą „Airbnb“ platformoje.

Nauja rinkliavos surinkimo tvarka nuomojantiems butus per „Airbnb“ įsigaliotų kitų metų vasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)