LRT laidoje „Forumas“ A. Širinskienė užsiminė, kad „Lietuvos pašto“ valdyba yra sudariusi sutarčių su „MG Baltic".

Kaip teigiama parlamentarės pranešime, 2018 metais, „Lietuvos paštui“ pratęsiant nuomos sutartį, patalpos jau priklausė investicijų valdymo bendrovės „Lewben Investment Management“ (dabar pakeitusi pavadinimą į „Braitin“) valdomai įmonei „LIM Verslo Trikampio NT Fondas“, priklausančiu investicijų valdymo bendrovei „Lewben Investment Management.

„Labai tikiuosi, kad iš kompetentingų institucijų išgirsime paaiškinimus ir vertinimus, ar dėl susidariusios padėties nekyla grėsmių nacionaliniam saugumui. Susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui reikėtų tik palinkėti sėkmės sprendžiant susikaupusias problemas, kurios deja, jau kelia klausimų apie tai, ar dėl eksministro Roko Masiulio aplaidumo ar kitų priežasčių nėra balansuojama ant trapios nacionalinio saugumo ribos“, – pranešime cituojama Seimo narė.

A. Širinskienė atkreipia dėmesį, kad 2018 metais teismai priėmė „Lewben Investment Management“ nepalankius sprendimus. Įmonei teismuose nepavyko panaikinti vyriausybinės komisijos sprendimo, jog ji neatitinka nacionalinio saugumo kriterijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)