Finansų ministerija pažymi, kad kitose ES valstybėse nustatyti griežtesni loterijų žaidėjų amžiaus ribojimai: pavyzdžiui, Estijoje ir Didžiojoje Britanijoje loterijose gali dalyvauti asmenys, kuriems yra sukakę 16 metų.
Kitose valstybėse, tokiose kaip Belgija, Čekija, Lenkija, Olandija, Šveicarija, Švedija, Portugalija, Vokietija, dalyvauti loterijose leidžiama nuo 18 metų.

„Įstatymo projektu siekiama apsaugoti vaikus ir paauglius nuo skatinimo išlaidauti loterijose“, – kiek anksčiau Vyriausybės posėdyje yra sakęs finansų ministras Vilius Šapoka.

Įvertinus tai, kad loterijos yra žaidimai, pramoga, laisvalaikio praleidimo forma, įstatymo projekte nustatyta, kad loterijoje gali dalyvauti tik fiziniai asmenys. Taip pat įstatymo projektu siūloma interneto ryšiu loterijose dalyvaujantiems loterijos žaidėjams sudaryti galimybę prisijungus prie loterijos žaidėjo sąskaitos loterijų organizatoriui pateikti prašymą riboti didžiausią pinigų sumą, kurią loterijos žaidėjas gali išleisti loterijos bilietams per mėnesį, ir (arba) nusistatyti paros laiko limitą, kuriam suėjus loterijos žaidėjui turės būti nutraukta galimybė dalyvauti loterijose.

Siekiant, kad siūlomos priemonės būtų efektyvios, pakeisti prašyme nurodytus pageidavimus loterijos žaidėjas galės ne anksčiau kaip praėjus mėnesiui nuo prašymo pateikimo dienos. Loteriją organizatorius privalės užtikrinti loterijos žaidėjo pasirinktų apribojimų įgyvendinimą.

Įstatymo projekte taip pat nustatytas reikalavimas 8 proc. nominaliosios išplatintų loterijos bilietų vertės skirti labdarai arba paramai.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas bei Vyriausybė šiems siūlymams yra pritarusi.