Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pristatytam projektui pritarė 58 Seimo narių, 17 balsavo prieš, 18 susilaikė.

Posėdyje Seimo narė Gintarė Skaistė pastebėjo, kad viešojo sektoriaus darbo užmokesčio didinimo strategijoje buvo įsipareigota nuo 2020 metų liepos 1 dienos medikų atlyginimus padidinti iki 3250 eurų, o slaugytojų iki 1625 eurų popieriuje.

„Tam reikėtų 79 mln. eurų, o dabar papildomai skirta 40 mln. eurų, t. y. pusė reikiamos sumos“, – sakė ji.

A. Veryga atsakė, kad tokio greito medikų atlyginimų augimo iki šiol nėra buvę.

„Mes savo įsipareigojimus esame nusiteikę vykdyti ir jų laikytis. Taip, kaip esame susitarę sutartyje, taip ir planuojame padaryti“, – sakė jis.

Vyriausybės patobulintame projekte numatoma, kad 2020 metais tiek PSDF biudžeto pajamos, tiek išlaidos turėtų sudaryti po 2,304 mlrd. eurų. Detaliau apie pajamų šaltinius ir asignavimus – grafike.

Aiškinamajame rašte nurodoma, kad rengiant patobulintą biudžeto projektą buvo atlikti keli pakeitimai.

Pirma, ateinantiems metams numatyti 3,7 mln. eurų papildomų valstybės biudžeto asignavimų 75 metų ir vyresnių bei mažas pajamas gaunančių gyventojų kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių priemokoms dengti.

Taip pat ateinantiems metams asmens sveikatos priežiūros paslaugoms, medicininei reabilitacijai ir sanatoriniam gydymui bei sveikatos programoms buvo numatytos papildomos lėšos (daugiau kaip 40 mln. eurų), siekiant vykdyti įsipareigojimus, numatytus kolektyvinių derybų susitarime dėl medicinos darbuotojų darbo užmokesčio didinimo.

Be to, atsižvelgiant į tai, kad vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms buvo skirtos ir numatomos skirti PSDF biudžeto rezervo rizikos valdymo dalies lėšos (31 mln. eurų), šia suma buvo sumažintas numatomas kitų metų šio biudžeto rezervas. Prognozuojama, kad kitų metų pradžioje jis turėtų sudaryti 370 mln. eurų.

Kitas PSDF biudžeto svarstymas numatomas gruodžio 10 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)