Už Seimui antrą kartą pateiktą „Sodros“ biudžetą antradienį balsavo 82 parlamentarai, prieš – 1, dar 10 susilaikė.

„Projektas parengtas įvertinus nuo 2020 metų liepos 1 dienos 1,83 proc. punkto didesnį bendrosios pensijų dalies indeksavimą. Dėl to asignavimai iš biudžeto, lyginant su projektu, kuris buvo Seime, didėja 15,9 mln. eurų. Atitinkamai didėja ir išlaidos pensijoms. Daugiau esminių pakeitimų biudžete nėra numatoma“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Vyriausybės patobulintame „Sodros“ biudžeto projekte numatoma, kad kitais metais jo pajamos bus 292,9 mln. eurų, arba 6,4 proc., didesnės.

2020 metais „Sodros“ biudžetas turėtų gauti 4,878 mlrd. eurų pajamų. Jame numatyta 4,530 mlrd. eurų išlaidų. Detaliau apie pajamų šaltinius ir asignavimus – grafike.

Vyriausybės pažymoje nurodoma, kad 76,2 proc. biudžeto numatoma skirti socialinio draudimo pensijoms, t. y. 3,454 mlrd. eurų.

„Nuo 2020 metų sausio 1 dienos pensijos vidutiniškai didės 8,1 proc. (senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, vidutiniškai padidės apie 30 eurų), o nuo liepos 1 dienos bazinė pensija bus papildomai indeksuojama 1,83 proc. (senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, vidutiniškai papildomai padidės apie 3,5 euro)“, – rašoma dokumente.

Kartu su „Sodros“ biudžeto projektu siūloma nustatyti savarankiškai dirbantiems asmenims soc. draudimo įmokų bazės „lubas“ tokio paties dydžio, kaip ir samdomą darbą dirbantiems asmenims, t. y. 60 vidutinių darbo užmokesčių (dabar yra 43 VDU).

Kitas „Sodros“ biudžeto svarstymas numatomas gruodžio 10 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (644)