A: Kiek tiesos yra ganduose, kad kai investuotojai atskrenda į Vilnių, jūs juos vežat netiesioginiu keliu per Švitrigailos gatvę, o kažkur aplinkui, aplinkui, aplinkui, kad nematytų to viso baisumo?

M: Nevisiem, bet buvo kartų, kai… Tai yra irgi įdomus efektas. Visi žmonės yra labai emocionalūs. Ir vat atvažiuoja žmogus iš kitos valstybės, kitos tautybės ir jis praleis tik parą laiko, ir is priima tą galutinį sprendimą. Tai mes matydami tą riziką ir žinodami, kad sidabro medalis nekvepia, sakom: „Geriau nerizikuot“. Ir tada tam, kad tas Vilnius atrodytų taip, kaip mes jį pozicionuojame - modernus miestas, tai važiuojam Švitrigailos gatve ir pro taksi parką pravažiuojame, ir pro tą pirmąją miesto dalį, ir ten tikrai nėra pats geriausias reprezentavimo būdas.

A: Ne, ne.

M: Tai mes pamatėm, kad yra gražus nusukimas į aplinkkelį ir tada gražiai išneri prie „Verslo trikampio“, na ir truputį ilgiau pavažiuoji, bet tą miestą pamatai gražesnį.

A: Tai jūs kaip dušmanai, kurie veža tuos turistus ilgai, ilgai, ratais, ratais, ir prisuka penkiasdešimt eurų.

M: Yra racijos. Aš šalia prie to investuotojo ir pats sėdėjau, ir dar pasakojau. Mes buvome sutarę, kai pro vieną pastatą važiuos, tai aš jam rodysiu į priešingą pusę ir pasakosiu.

A: Dabar jūs neturit viršininko, nes jisai, man atrodo, tėvystės atostogose - ekonomikos ir inovacijų ministras, po to išvažiuoja į Briuselį vandenynų gelbėt. Kokio norėtumėt viršininko? Nes aš girdėjau, kad ir Kamblevičius norėtų ūkio ministro iš frakcija - „Lietuvos gerovei“, ir Kirkilas sakė, kad „Socdarbiečiai“ pasiruošę inovacijų ministrui. Kokio norėtumėt ministro?

M: Aš tai galvoju, gal nereikia temptis visiem, palaukt, devyni mėnesiai liko. Bus dar laiko.

A: O kas bus po devynių mėnesių?

M: Rinkimai.

A: O galvojat, kas nors pasikeis?

M: Tada jau vis vien keturiems metams ateitų. Aš apskritai galvoju, koks kvailas užsiėmimas ateiti devyniems mėnesiams į ministro kėdę. Aš tokį juoką turiu, kad maždaug du mėnesius aiškiniesi, kuriam aukšte tualetas, o paskui, kur papkės, o paskui, kur darbuotojai. Tiesiog, tai yra neįmanoma, kad tu kažką prasmingo nuveiksi. Galbūt kažkas laba ruošiasi, treniruojasi, visas žinias sugeria, tai gal. Bet šiaip, apskritai, 9 mėnesiai yra neįmanoma, nes plius, tie procesai yra taip susukti, kad jie yra labai toli. Žodžiu, tu sprendi ne tai, kas dabar vyksta, o kas kitais metais. Kai ateini likus devyniems mėnesiams, tai tikrai gali tik į konferencijas važiuot.

Daugiau Laikykitės ten pokalbiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)