„Pirminė prezidento idėja, kurioje siekta subalansuoto sprendimo, yra iš esmės neįgyvendinta. (...) Turbūt yra kelios pamokos iš to. Pirma, kad biudžeto formavimas yra labai sudėtingas procesas ir prezidentui tai yra sudėtinga padaryti. Ypatingai su valdančiąja dauguma, kuri su juo nekomunikuoja, nebendrauja ir nenori palaikyti jo sudėtingesnių sprendimų. Antra, biudžetas bus populistinis, kuo daugiau siekiant balsų sutelkti prieš rinkimus“, – antradienį Seime žurnalistams sakė jis.

Pasak G. Landsbergio, TS-LKD palaiko prezidento Gitano Nausėdos mokestinius siūlymus.

„Mano nuomonė nesikeičia. Aš sakiau, kad prezidento nuostatos, (...) pati idėja jo teikiamose pataisose yra palaikytina. Mes balsavome dėl visų prezidento pasiūlymų, palaikėme viską“, – pridūrė jis.

Kaip ELTA jau rašė, Seime antradienį bus svarstomas siūlymas didinti pensijų bazinį dydį. Projektą pateikė Prezidentūra, o Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK), pastarąją savaitę pritaręs šiai iniciatyvai, projektą papildė pasiūlymu didinti ir kintamąją pensijos dalį.

Prezidentūra siūlo nustatyti, kad nuo kitų metų indeksuojamai bazinei pensijai taikomas apskaičiuotas indeksavimo koeficientas būtų didinamas 1,83 procentinio punkto, o tuo tarpu nuo 2021 m. sausio 1 d. indeksuojamai bazinei pensijai taikomas apskaičiuotas indeksavimo koeficientas didinamas 1,91 procentinio punkto.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) Prezidentūros siūlymams nuo kitų metų didinti pensijas buvo nepritaręs. BFK argumentavo, kad tam tiesiog nėra pinigų. Netrukus po to, prezidentas G. Nausėda LRT televizijai duotame interviu tvirtino, kad, nepaisant nepalankaus Seimo komiteto sprendimo, jis ketina siekti, jog Prezidentūros siūlymai dėl pensijų didinimo sulauktų parlamento pritarimo.

„Be jokios abejonės, mes ketiname siekti, kad šitas sprendimas būtų įgyvendintas. Toli gražu čia dar niekas nėra prarasta, kadangi sprendimai keliasi ir į Socialinių reikalų ir darbo komitetą, kuris, beje, yra pirminis šiuo požiūriu“, – LRT laidai „Dienos tema“ kalbėjo G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)