Finansų ministerija siūlo, kad etilo alkoholiui už gryno etilo alkoholio hektolitrą akcizų tarifas nuo 2020 m. kovo 1 d. didėtų nuo 1832 iki 2025 eurų.

Finansų ministerija pažymi, kad, remiantis Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis apie alkoholinių gėrimų pardavimus, per penkerius metus etilo alkoholio rinka susitraukė 7,2 proc., kai vyno ir kitų fermentuotų gėrimų traukėsi apie 37,5 proc., tarpinių produktų – 83,8 proc., alaus – 23,6 proc.

Padidinus akcizų tarifą etilo alkoholiui, dėl mokestinių veiksnių 0,5 l stipraus gėrimo vidutiniškai galėtų pabrangti apie 0,45 euro, prognozuoja Finansų ministerija.

Kaitinamojo tabako produktams siūloma taikyti 113,2 euro už kilogramą tabako akcizų tarifą.

Degalams nuo 2020 m. sausio 1 d. siūloma standartinį akcizų tarifą bešviniam benzinui didinti 7,3 proc., iki 466 eurų už 1 tūkst. litrų produkto, standartinį akcizų tarifą gazoliams – iki 372 eurų.

Padidinus akcizų tarifą bešviniam benzinui, dėl mokestinių veiksnių jo kaina galėtų padidėti apie 0,04 euro už litrą, tačiau galutinė kaina vartotojui priklausys nuo kitų, nemokestinių veiksnių naftos ir degalų rinkose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)