Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys atkreipė dėmesį, kad tai yra Statistikos departamento ir „Eurostat“ projektuojama vaikų santykinio skurdo rodikliai.

„Kai girdite pranešimus, kad Lietuvoje yra didelis skurdas, visada girdite atsilikimą dviem metais.

Girdite, kad 2017 metais buvo „toks ir toks“ santykinis skurdas, tačiau visai neseniai gavome duomenis apie preliminarius vaikų skurdo pokyčius. Pagal juos, esame pirmi Europoje. Tai patvirtinta „Eurostat“ prognozė šiems ir kitiems metams.

Prasibrovėme į pirmą vietą Europoje pagal skurdo mažėjimo pagreitį. Neturite jokios moralinės teisės vadinti tai pataikavimu, papirkinėjimu Lietuvos žmonių“, – sakė jis.

T. Tomilinas dėstė, kad esminį vaidmenį šiuose pasiekimuose atliko toli gražu ne tik vaiko pinigai.

„Kartu didinome neapmokestinamąjį pajamų dydį, paslaugų šeimoms paketą, darėme pokyčius piniginės socialinės paramos sistemoje, kur traukėmės nuo neoliberalios doktrinos ir bandėme diegti universalius sprendimus.

Štai jums rezultatas. Yra pokyčiai – Lietuvoje gerėja santykinio vaikų skurdo situacija. T. y. atotrūkio tarp skirtingų dirbančių šeimų. Kalbame apie pajamų atotrūkio mažėjimą.

Šį biudžetą vadinčiau tikrosios gerovės valstybės pradžia“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)