Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys kalbėjo apie „šventąją karvę“, kuri, jo teigimu, suvalgys didžiąją dalį valstybės biudžeto.

„Omenyje turiu gynybą. 2 proc. nuo bendrojo vidaus produkto, o nuo biudžeto – 10 proc.

Konservatoriai puikiai sugalvojo taktiką: iš vienos pusės ragina didinti gynybos biudžetą, iš kitos – priešinasi. Bankų apmokestinimui – ne, prekybos centrų apmokestinimui – ne, kitiems mokesčiams – ne.

Puiki ir gudri taktika išprovokuoti žmonių nepasitenkinimą ir iš politinės arenos pašalinti valdančiąją koaliciją“, – sakė jis.

Z. Jedinskij sakė, kad valdant konservatoriams, pasak jo, gynybos biudžetas buvo triskart mažesnis.

„Pasirodo, ne tokia jau ir šventa ta karvė. Noriu priminti auksinių šakučių skandalą, „Boxer`ių“ pirkimą, kurį kritikuoja net buvę aukšto rango karininkai (dėl kainos, dėl tinkamumo mūsų sąlygoms).

Kam to reikia? Ruošiamės karui? Apie tai noriu pateikti keletą pasisakymų labai protingų žmonių.

Signataras Rolandas Paulauskas sakė: „Ruoštis karui su Rusija yra tas pats, kaip šaukšteliu išsemti Baltijos jūrą“.

Vienas tinklaraštininkas iš Lenkijos, kuris žino mūsų situaciją, taip parašė: „Ar Lietuva skirs 30 proc. nuo BVP, ar 0 proc., rezultatas bus tas pats. Lietuva į NATO paimta ne dėl gynybos biudžeto, o dėl to, kad siena su Rusija atsitrauktų į Vakarus – Lietuvoje nėra Rusijos kariuomenės“.

Dalia Grybauskaitė apie gynybos biudžetą po įvykių Gruzijoje 2008 metais sakė: „Nupirksim už 1 mlrd. vieną tanką. Kas iš to?“. Teisingai, kas iš to?“, – diskusijos apie 2020 metų valstybės biudžetą metu kalbėjo Z. Jedinskij.

Seimo narys kalbėjo apie tai, kad apklausos rodo, jog beveik trečdalis gyventojai greičiau nepritaria gynybos finansavimo didinimui.

„Kam mes tarnaujame? Ar ginkluotės gamintojams, ar savo piliečiams?“, – Seime klausė Z. Jedinskij.

Jis taip pat klausė, kodėl prie gynybos biudžeto nenori prisidėti, pavyzdžiui, bankai.

„Kurie pernai uždirbo 350 mln. eurų grynojo pelno ir trečdalį padalino dividendams. Dabar kategoriškai priešinasi bankų mokesčiui ir sako, kad apmokestinsim paslaugas, kreditus ir panašiai. Kodėl norime savo problemas užmesti ant piliečių pečių? Svarstant šį biudžetą, prašau atkreipti į tai dėmesį“, – ragino lenkų rinkimų akcijos atstovas.

Z. Jedinskij yra Finansų rinkos dalyvių mokesčio įstatymo projekto autorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)