VVTAT atliko patikrinimą viename iš „Senukų“ prekybos centrų, tyrė įtarimų dėl saugos sukėlusį trišakį (elektrinį šakotuvą). Paaiškėjo, kad trišakio konstrukcija yra nesaugi ir kelia rimtą pavojų patirti elektros smūgį. Artūro Žuko įmonės platintas trišakis neatitiko ir ženklinimo reikalavimų: nepaženklintas trišakio kištukas, nenurodytas gamintojo pavadinimas ar prekės ženklas, netinkamai nurodyta didžiausia leistina galia.

Už produktų saugos įstatymo pažeidimą Artūro Žuko įmonei skirta 1 325 eurų bauda.

Kitas nesaugus produktas nustatytas Tauragėje – prekybos centre „Agava“, kur vykdant patikrinimą, atrinktas„UAB Senukai Lietuva“ platintas padangų remonto rinkinys su klijais. Rinkinio klijuose esanti cheminės medžiagos tolueno koncentracija gerokai viršijo leistiną ribą. Toluenas turi toksinį poveikį reprodukcijai ir centrinei nervų sistemai.

VVTAT sunkinančia aplinkybe laikė tai, kad bendrovė pakartotinai per vienerius metus pažeidė produktų saugos įstatyma. Dar gegužę UAB „Kesko Senukai Lithuania“ buvo bausta dėl nesaugaus žaislų rinkinio. Už produktų saugos įstatymo pažeidimą įmonei skirta 2 tūkst. eurų bauda.

Abu platintojai įpareigoti nedelsiant pašalinti nesaugius produktus iš rinkos, įspėti vartotojus ir susigrąžinti iš jų nesaugius produktus.

Papildyta „Senukai“ komentaru

„Klijai jau keturis mėnesius yra išimti iš prekybos centro „Senukai“ lentynų. Vartotojai buvo informuoti ir kviesti prekę grąžinti į jiems artimiausią parduotuvę susigrąžinti už prekę sumokėtų pinigų“ - rašoma DELFI atsiųstame įmonės atstovų komentare.

Rašoma, kad VVTAT nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo įteikimo ekonominės veiklos vykdytojui dienos gali būti apskųstas teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)