„Kito varianto tiesiog nėra. Jeigu nebus papildomų pajamų priemonių, tada vienintelis kelias bus karpyti išlaidų augimą“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį BNS sakė V. Šapoka.

„Kadangi Seimo komitetai išreiškė savo nuomones, tai kai biudžetas bus sugrįžęs į Vyriausybę, viską įvertinsime. Bet kokiu atveju Vyriausybė Seimui pateiks antrą projekto variantą, kuris visiškai turės atitikti fiskalinės drausmės taisykles“, – pabrėžė ministras.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pažėrė kritikos biudžeto projektui, tačiau V. Šapoka atkreipė dėmesį, kad Europos Komisija (EK) siūlomam biudžetui priekaištų neturi.

„Europos Komisija trečiadienį paskelbė, kad Vyriausybės pateiktas biudžeto projektas visiškai atitinka fiskalinės drausmės reikalavimus ir Lietuva yra tarp nedaugelio šalių, kur trečius metus iš eilės biudžetas yra be priekaištų“, – tvirtino V. Šapoka.

Anot jo, prezidentas atkreipė dėmesį į tai, kad papildomi siūlymai Seime dažniausiai yra registruojami nenurodant papildomo pajamų šaltinio.

„Tokiu atveju, jei Seimas galų gale nutartų pritarti tik išlaidų, o ne pajamų padidinimams, tada mes pažeistume fiskalinę drausmę ir natūralu, kad prezidentas tokį biudžetą vetuotų“, – sakė V. Šapoka.

„Manau, kad šitoje vietoje mano ir prezidento nuomonės yra identiškos“, – pridūrė jis.

G. Nausėda trečiadienį žurnalistams pabrėžė, kad bus priverstas vetuoti biudžetą, jei jis prieštaraus Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstituciniam įstatymui. Apie tokią riziką yra pareiškę Lietuvos bankas ir Valstybės kontrolė.