„Esu įžeidimams atsparus. Nieko tokio, jei taip atsitiks ar atsitinka. Atsiprašau, kad reikėjo kelis kartus perkelti numatytą laiką. <...> Nevengiau ir nevengsiu ateityje susitikimų. Skambinau, derinau, dabartiniu metu esu ir nereikės kartotis – visų frakcijų atstovai vienu metu išgirs, kas pastaruoju metu taip išviešinta. Ką čia bepridurti”, – sakė J. Narkevičius.

Ministras teigė, kad jam į Abu Dabį važiuoti vertėjo. „Susitikome su ministrais, kalbėjome apie bendradarbiavimą“, – pasakojo jis, kai tuo metu tarp į Lietuvos tarybos salę Seimo rūmuose susirinkusiųjų girdėjosi prunkščiojimas.

J. Narkevičius sakė nesvarstantis, kas galėtų jį pakeisti ministro poste.

„Aš šito klausimo nesvarstau“, – į Seimo narės Viktorijos Čmilytės-Nielsen klausimą atsakė ministras.

Jis taip pat negalėjo įvardinti, kiek kartų susitikimuose nėra susimokėjęs už pietus ar vakarienes.

„Nebuvo tokios tvarkos nustatyta ir visiems tai yra gan keista, kad delegacijos metu reikia ministrui šiuos klausimus spręsti. Tyrimas nesibaigia. Po to bus aišku, kur, kokie įmonių atstovai mokėjo, atsiskaitinėjo susitikimų metų, kokios lėšos, kas tai dengė“, – sakė J. Narkevičius.

Anksčiau skelbta, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketina vertinti, ar ministro pietūs už valstybės įmonių lėšas nekelia interesų konflikto.

DELFI rašė, kad J. Narkevičius kartu su Lietuvos verslo konfederacijos vadovu Valdu Sutkumi ir Klaipėdos uosto atstovais spalio pradžioje pietavo Minske, o už pietus mokėjo Klaipėdos uosto vadovai. „Lietuvos geležinkeliai“ patvirtino mokėję už dar vienus, ministro bei trijų ministerijos atstovų pietus Minske.

Tuo metu portalas 15min rašė, kad už ministro vakarienę Abu Dabyje apmokėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija, o Lietuvos paštas 2018 metų pavasarį mokėjo ne tik už tuometinio Seimo nario J. Narkevičiaus, bet ir už jos dukros, tuometinės Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Karolinos Narkevič pietus.

Pats J. Narkevičius teigia gražinęs pinigus ministerijos valdomoms valstybės įmonėms ir teigia pavedęs peržiūrėti ministerijos reprezentacinių išlaidų tvarką.

Trečiadienį paskelbta, kad J. Narkevičiui suteiktame bute Seimo viešbutyje nakvoja jo dukra Karolina Narkevič. Po to jis pranešė atsisakantis šios privilegijos.

Didelio dėmesio taip pat sulaukė ministro sprendimas atleisti Lietuvos pašto valdybą ir skirti lėšų jo rinkimų apygardos keliams.

Tuo metu prezidentas Gitanas Nausėda nurodė, kad ministras turi kelias savaites savo sprendimams ištaisyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)