„Komitetas per daug susifokusavo į atskirų narių situaciją. Kai kurie nariai turi dideles individualias pajamas arba jų žmonos turi dideles individualias pajamas. Kiti nariai turi daug nekilnojamojo turto ir staiga tapo didžiaisiais kovotojais už idėją, nors jų turtas uždirba dideles nuomos pajamas“, – žurnalistams trečiadienį sakė G. Nausėda.

„Gaila, kad mes valstybės politiką aukojame savo asmeninės kišenės vardan, bet tikėkimės, kad didžioji Seimo narių dalis yra labiau patriotiški ir mato ne tik savo asmeninę gerovę, bet ir valstybės gerovę taip pat“, – pridūrė prezidentas.

BFK trečiadienį, svarstydamas Prezidentūros siūlymus labiau apmokestinti kitas nesusijusias su darbo santykiais pajamas, nubalsavo už pertrauką, kad kartu su Vyriausybe būtų ieškoma sprendimų.

Prezidentūra siūlo kitas nesusijusias su darbo santykiais pajamas iš turto pardavimo, nuomos, autorinių atlyginimų ne iš darbdavio, honorarų, azartinių lošimų laimėjimų, dovanų, prizų ne iš darbdavio apmokestinti 20 proc. tarifu. Šiuo metu tarifas siekia 15 proc.

Siūloma pajamoms iš dividendų nustatyti 20 proc. tarifą vietoj šiuo metu esančio 15 proc., taip, anot Prezidentūros, iš dalies sumažinant didelį mokestinį atotrūkį tarp apmokestinimo darbo santykiuose ir apmokestinimo, taikomo įmonės savininkui generuojant asmens pajamas.

Norima apmokestinamosioms pajamoms (pelnui) iš individualios veiklos, kurios viršija 35 tūkst. eurų per metus, nustatyti efektyvųjį GPM tarifą 15-20 proc., numatant, kad 20 proc. efektyvusis GPM tarifas būtų taikomas metinėms apmokestinamosioms pajamoms nuo 45 tūkst. eurų per metus, tuo tarpu apmokestinamosios pajamos iš individualios veiklos, siekiančios iki 35 tūkst. eurų per metus, nebūtų apmokestinamos didesniu efektyviuoju tarifu, nei yra šiuo metu, o atskiriems pajamų rėžiams efektyvusis tarifas netgi šiek tiek sumažėtų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)