Kaip BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė, tarnyba įvertins viešai skelbiamą informaciją ir spręs, ar imtis tyrimo.

Portalas delfi.lt skelbė, kad J. Narkevičius kartu su Lietuvos verslo konfederacijos vadovu Valdu Sutkumi ir Klaipėdos uosto atstovais spalio pradžioje pietavo Minske, o už pietus mokėjo Klaipėdos uosto vadovai. „Lietuvos geležinkeliai“ patvirtino mokėję už dar vienus, ministro bei trijų ministerijos atstovų pietus Minske.

15min.lt rašė, kad už ministro vakarienę Abu Dabyje apmokėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija, o Lietuvos paštas 2018 metų pavasarį mokėjo ne tik už tuometinio Seimo nario J. Narkevičiaus, bet ir už jos dukros, tuometinės Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Karolinos Narkevič pietus.

Didelio dėmesio taip pat sulaukė ministro sprendimas atleisti Lietuvos pašto valdybą ir skirti lėšų jo rinkimų apygardos keliams.

Pats J. Narkevičius teigia gražinęs pinigus ministerijos valdomoms valstybės įmonėms ir teigia pavedęs peržiūrėti ministerijos reprezentacinių išlaidų tvarką.

Kviečia ir opozicija

Seimo opozicija trečiadienį ketina susitikti su susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi. Parlamentarai nori jo paaiškinimų dėl kai kurių visuomenės dėmesio sulaukusių sprendimų.

Tai bus antras opozicijos bandymas šią savaitę išklausyti ministrą.

Antradienį planuotą susitikimą su liberalų frakcija „dėl pastarojo meto skandalų“ nenurodžius priežasčių ministras atšaukė. Jis pranešė neatvyksiąs ir į susitikimą su konservatoriais.

Opozicija teigia, kad J. Narkevičius galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, kai jo vakarienes užsienyje apmokėjo Automobilių kelių direkcija, „Lietuvos geležinkeliai“ bei Klaipėdos uosto direkcija.

Didelio dėmesio taip pat sulaukė ministro sprendimas atleisti Lietuvos pašto valdybą ir skirti lėšų jo rinkimų apygardos keliams.

J. Narkevičių į ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, prie valdančiosios koalicijos prisijungusi po prezidento rinkimų praėjusią vasarą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)