„Sulaukęs viešojoje erdvėje išankstinių vertinimų bei kritikos, iki kol bus užbaigtas tyrimas ir gautos etikos sargų išvados, savo asmeninėmis lėšomis padengiau įstaigoms ir bendrovėms patirtas darbinių susitikimų Abu Dabyje ir Minske reprezentacines (maitinimo) išlaidas“, – teigiama Susisiekimo ministerijos atsiųstame ministro komentare.

Ministro teigimu, jis nežinojo visų darbo vizitų į Abu Dabį ir Baltarusiją organizavimo detalių.

„Tuo rūpinosi už tarptautinius ryšius atsakingas Tarptautinio bendradarbiavimo skyrius. Mano žiniomis, Susisiekimo ministerijoje nėra patvirtintos tvarkos, reglamentuojančios darbinių susitikimų kaštų pasidalinimo tarp ministerijos ir susisiekimo sektoriaus įmonių ar įstaigų, kai darbinis susitikimas yra abipusiai svarbus ir naudingas.

Mano pavedimu šiuo metu yra peržiūrimi Susisiekimo ministerijos vidaus procesai bei tvarkos, siekiant nustatyti aiškius reprezentacinių išlaidų pasidalinimo tarp ministerijos ir trečiųjų juridinių asmenų principus, kad ateityje būtų išvengta panašių situacijų“, – teigia J. Narkevičius.

ELTA primena, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius, viešėdamas Abu Dabyje, už prabangią vakarienę nusprendė iš komandiruotei skirtų pinigų nemokėti ir pasinaudojo Lietuvos automobilių kelių direkcijos, pavaldžios Susisiekimo ministerijai, lėšomis.

Susisiekimo ministerija skelbė, kad dviejų dienų komandiruotės išlaidos kelionei ir apgyvendinimui Abu Dabyje trims asmenims sudarė 4236,45 euro.

Tuo tarpu portalas „15min.lt“ paskelbė, kad Valstybės valdoma įmonė „Lietuvos paštas“ mokėjo ir už J. Narkevičiaus ir jo dukros pietus. Portalui įmonės atstovai nurodė, kad už 2018 metais kovo 23 dieną Vilniuje „Gray“ restorane vykusius pietus buvo sumokėta 184,5 euro.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)