Vokietijos žiniasklaida sekmadienį pranešė, kad į naują gamyklą, įsikursiančią šalia Berlyno, „Tesla“ ketina investuoti apie 4 mlrd. eurų.

Naujas gigafabrikas, tapsiantis pirmąja „Tesla“ automobilių ir baterijų gamykla Europoje, greičiausiai bus statomas Griunheidės mieste, esančiame netoli šalies sostinės.

Brandenburgo žemės vyriausybė naujienų agentūrai dpa sakė, kad gamykloje galės įsidarbinti bent 3 tūkst. žmonių, o po plėtros šis skaičius galimai paaugs iki 8 tūkst.

Šio didelio projekto statyba greičiausiai prasidės per pirmuosius tris 2020-ųjų mėnesius, o gamykla greičiausiai pradės veikti iki 2021-ųjų pabaigos.

Tam, kad statybos galėtų netrukus prasidėti, bendrovė turi kuo greičiau pateikti dokumentus, reikalingus leidimams gauti, pranešė vietinis transliuotojas rbb.

Nors „Tesla“ gamyklos statybai ketina išleisti keletą milijardų, ši JAV bendrovė gali tikėtis gauti apie 300 mln. dolerių subsidijų iš Europos Sąjungos, rašė „Bild am Sontag“ laikraštis.

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas apie planus Vokietijoje statyti gamyklą pranešė praeitą savaitę, pridurdamas, kad Berlyne bendrovė įkurdins inžinerijos ir dizaino centrą.

Naujoje gamykloje planuojama gaminti „Model Y“ automobilius, baterijas ir variklius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)