Spalio pradžioje susisiekimo ministras J. Narkevičius viešėjo Baltarusijoje, Minske, kur vyko Baltarusijos transporto savaitės renginiai. DELFI žiniomis, tuokart, spalio 1-ąją, ministrui pietus apmokėjo valstybinė įmonė Uosto direkcija, tačiau spalio 2 dieną, kaip pavyko išsiaiškinti, pietūs ministrui taip pat nekainavo.

Juos apmokėjo „Lietuvos geležinkeliai“, tokią informaciją DELFI patvirtino pati įmonė. Kaip buvo teigiama, pietūs vienam asmeniui kainavo 26 Eur.

Pats ministras komentavo, kad toks apmokėjimas buvo sutartas iš anksto.

„Mano žiniomis, už darbinius pietus Baltarusijoje sumokėjo Lietuvos geležinkeliai. Taip buvo sutarta iš anksto atsakingiems asmenims derinant vizito programą į Baltarusiją. Tuo rūpinosi už tarptautinius ryšius atsakingas Tarptautinio bendradarbiavimo skyrius“, – teigė jis ir pridūrė, kad pastaruoju metu viešojoje erdvėje sulaukęs išankstinių vertinimų bei kritikos pats ėmėsi problemos sprendimo.

„Iki kol bus užbaigtas tyrimas ir gautos etikos sargų išvados, savo asmeninėmis lėšomis padengiau įstaigoms ir bendrovėms patirtas darbinių susitikimų Abu Dabyje ir Minske reprezentacines (maitinimo) išlaidas.

Mano pavedimu šiuo metu yra peržiūrimi Susisiekimo ministerijos vidaus procesai bei tvarkos, siekiant nustatyti aiškius reprezentacinių išlaidų pasidalinimo tarp ministerijos ir susisiekimo sektoriaus įmonių ar įstaigų principus, kad ateityje būtų išvengta panašių situacijų“, – sakė J. Narkevičius.

DELFI primena, kad prieš kurį laiką žiniasklaidoje pasirodė informacija, kurioje teigiama, jog J. Narkevičiui viešint Abu Dabyje už jo pietus restorane mokėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija. Kaip pranešė 15min.lt, tada sąskaita viršijo 700 Eur.

Pietūs ministrui nekainavo ir spalio 1-ąją viešint Baltarusijoje, už kuriuos sumokėjo Uosto direkcija. Daugiau kaip dešimčiai žmonių, kaip informavo institucija, jie kainavo 214, 47 Eur (486 rubl.).

„Už juos sumokėjo VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, vadovaudamasi LR įstatymų reglamentuota tvarka, kuri numato galimybę skirti lėšų reprezentacinėms išlaidoms“, – buvo teigiama DELFI Uosto direkcijos gautame atsakyme.

Valstybinė įmonė Lietuvos paštas – taip pat ne išimtis. Institucija apmokėjo ne tik ministro, bet ir jo dukters pietus. Tokią informaciją skelbė portalas 15min.lt.

Buvo teigiama, kad pietūs apmokėti vykusiame susitikime su Lenkijos pašto atstovais, o sąskaitos suma tada siekė 184,5 Eur. Šis susitikimas vyko 2018 m. kovo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)